Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα αποδομήσουν μέσα και έξω από τη Βουλή τη μνημονιακή λογική και θα αναδείξουν ότι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τον πλούτο της χώρας και θα αποκαθιστά την Ελλάδα σε θέση αξιόπιστου, ισότιμου και σεβαστού εταίρου στην Ευρώπη».
 
Απόψε στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο το πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για τη ρύθμιση των αποδοχών των ενστόλων. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπεύθυνοι τομεάρχες Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.
 
Επίσης, αύριο στις 5 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πλατεία Συντάγματος, «ώστε μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουμε κατά της ψήφισης των μέτρων», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.