Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα μια ομάδα γύρω στους 15 με 20 νεοναζί όλοι μαυροφορεμένοι και με κράνη στα χέρια, εμφανίστηκε να βαδίζει με το γνωστό στρατιωτικό τρόπο των ταγμάτων εφόδου στην οδό Π. Τσαλδάρη στο ύψος της Χαροκόπου.»

Όταν παρευρισκόμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, τα μέλη του τάγματος τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν. «Μετά τις πρώτες προκλητικές απαντήσεις, του τύπου «τι σε νοιάζει μωρή, άντε και γαμήσου, ότι θέλουμε κάνουμε», οι μισοί από τους τραμπούκους στράφηκαν ξαφνικά και επιτέθηκαν σε δυο από τους αντιφασίστες. Έριξαν κάτω τον Μ.Μ. και τον κλωτσούσαν στην κοιλιά και στο κεφάλι, ενώ όταν μπόρεσε να σηκωθεί τον στρίμωξαν στο καπό ενός αυτοκινήτου και τον βαρούσαν με τα κράνη. Επίθεση και ξυλοδαρμό δέχθηκε και ο Ν.Χ. (Και οι δυο τους, μαζί με τον αυτόπτη μάρτυρα Κ.Π. κατάγγειλαν το γεγονός και έδωσαν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας)» συνεχίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Οι νεοναζί αποχώρησαν προς το σταθμό ΗΣΑΠ του Ταύρου, μετά από μαζικές αποδοκιμασίες του κόσμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο λαός της Καλλιθέας έχει μακριά παράδοση αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων με τη στήριξη των τοπικών εργατικών σωματείων. Δεν πρόκειται να αφήσει τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Θα πάρουν άμεσα μαζική απάντηση», καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ