Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, με τους υποστηρικτές να κρατάνε πανό υπέρ του του απεργού πείνας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με την αστυνομία να έχει τρομακτικά έντονη παρουσία. Στην Ομόνοια η αστυνομία επιτέθηκε κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, μπαίνοντας ακόμα και μέσα στο σταθμό του Μετρό, κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επίθεση, όπως φαίνεται και από πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, φαίνεται ότι έγινε και στο κόσμο που ήταν στα σκαλιά με χημικά και ξύλο.

Την ίδια ώρα, εκτυλίχθηκε κυνηγητό σε όλη τη πλατεία, με μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ να βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο φωτορεπόρτερ, Σάββας Καρμανιόλας, η αστυνομία επιτίθεται με χημικά και ασπίδες αποκλειστικά κατά δημοσιογράφων. Μάλιστα δημοσίευσε και βίντεο από την επίθεση.

Σημειώνεται πως, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., έκλεισαν το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», από τις 16:30.

Νέα συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Κουφοντίνα πραγματοποίησαν αναρχικές συλλογικότητες και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και στη Θεσσαλονίκη.

Πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η δημοκρατία σας είναι μία βιτρίνα, αλληλεγγύη για τον Κουφοντίνα», οι διαδηλωτές δείχνουν τη συμπαράστασή τους στον απεργό πείνας.