Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου και αλληλέγγυων στους χθεσινούς συλληφθέντες έχει συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Κατά τη διάρκεια της άφιξης των συλληφθέντων με τα βανάκια της αστυνομίας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και κυνήγησαν πολλούς από αυτούς μέχρι έξω στον δρόμο.

Μάλιστα, ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ φώναξε «δεν σας έφταναν αυτά που φάγατε χθες» ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Ευελπίδων, στο TPP, στη συνέχεια γονείς κάποιων από τους συλληφθέντες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα παιδιά τους με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους χτυπούν. Έπειτα από αίτημα των δικηγόρων να δοθούν τα στοιχεία του αστυνομικού που χτύπησε γονείς και την άρνηση των αστυνομικών, η διμοιρία άλλαξε.

 

Αναμένεται η απαγγελία των κατηγοριών για τους χθεσινούς συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ άσχημη τροπή παίρνουν δυο απρόκλητες προσαγωγές, μελών της διεθνιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα», στις οποίες προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια. Η οργάνωση καταγγέλλει ότι οι δύο νέοι, ο Ζήσης και η Ειρήνη είναι τραυματισμένοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργημάτων.

Χτυπημένοι και με ψευδή κακουργήματα στην πλάτη τους οι δύο φοιτητές – μέλη του «Ξεκινήματος»