X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας» συνεχίζει να βλέπει ο Κοντοζαμάνης

H ιχνηλάτηση «είναι ένας από τους παράγοντες που μας έχει βοηθήσει στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας» υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και προκαλώντας την έντονη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.
|

«Λειτουργήσαμε με σχέδιο προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έτσι ώστε να πάρουμε εγκαίρως τις αποφάσεις μας και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και τους υγειονομικούς από τον κορονοϊό» ανέφερε επίσης ο υφυπουργός Υγείας, μοιάζοντας να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας μετά τις εκατόμβες νεκρών και τη ραγδαία άνοδο της χώρας στη σχετική κατάταξη τις τελευταίες μέρες.

«Τέλος μια κουβέντα περί ιχνηλάτησης. Το είπα και πριν. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι σειράς διαδικασιών που εφαρμόζονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται βάση συγκεκριμένου σχεδίου και έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό των κρουσμάτων και των επαφών τους. Και είναι, θα το επαναλάβω, ένας από τους παράγοντες, το πολύ καλό σύστημα ιχνηλάτησης το οποίο διαθέτουμε, το οποίο μας έχει βοηθήσει στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας μέχρι στιγμής» ανέφερε επισης

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης στη Βουλή συνέχισε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα, αντί να αρθρώσει τον παραμικρό λόγο αυτοκριτικής, όπως θα περίμεναν γιατροί, ασθενείς, και γενικά το σύνολο των πολιτών. Την ώρα που καταγράφουμε καθημερινά αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και την ώρα που οι γιατροί στις ΜΕΘ δηλώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απελπισία τους για τις συνθήκες στο σύστημα υγείας εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας κάνει λόγο για “επιτυχή διαχείριση της πανδημίας”» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Είστε γυμνοί σε ό,τι αφορά την επιδημία»

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Υγείας κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη που στάθηκε στην σοβαρότατη υστέρηση της Ελλάδας έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ «Health at a Glance: Europe 2020», ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού. Όπως συνέχισε η Ελλάδα αύξησε μόλις κατά 30 ευρώ ανά άτομο τις δαπάνες υγείας, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη τελευταία θέση. Στην τελευταία θέση είναι η Λετονία με αύξηση της δαπάνης κατά 21 ευρώ ανά άτομο. Και η αύξηση αυτή, όπως σημειώνεται στην έκθεση, αφορά κυρίως την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν αφορά τη μόνιμη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας για ένα σοβαρό πρόβλημα Υγείας, που δυστυχώς δεν τελειώνει αύριο.

«Η Ελλάδα είναι και επίσημα, μέχρι το τέλος της Άνοιξης, τελευταία στις δαπάνες Υγείας. Κι αυτό ενώ έχουν μεσολαβήσει τα χρόνια απαξίωσης. Και αντί να επενδύσουμε στο δημόσιο σύστημα Υγείας, είμαστε οι τελευταίοι σε επενδύσεις στο πρώτο κύμα και απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μικρότερο δυνατό βαθμό» σημείωσε ο Κ. Αρσένης και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση, ώστε να προσλάβετε προσωπικό, να κατασκευάσετε ΜΕΘ, να επιτάξετε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αν γίνουν σήμερα επενδύσεις, θα μπορούσαν να μας σώσουν έναν μήνα αργότερα. Η πολιτική των μη επενδύσεων που έχετε επιλέξει, προκειμένου να ενισχύσετε το ιδιωτικό σύστημα υγείας, είναι που μας οδηγεί σε τρομερά κοινωνικά και ανθρώπινα αδιέξοδα. Παρακαλώ, αλλάξτε πορεία. Έχουμε πλέον και επίσημα στοιχεία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είστε γυμνοί σε ό,τι αφορά την επιδημία».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις