Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί και κρατείτο από το 2012 για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατάφερε να φύγει από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου της ανενόχλητη, ενώ το λουκέτο που υπήρχε στην πόρτα βρέθηκε ανοιχτό. 

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο δωμάτιο, μετά την απόδραση, βρέθηκε σημείωμά της, στο οποίο η Βίκυ Σταμάτη κατηγορεί τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της. Μεγάλο μέρος του κειμένου, πάντως, είναι ακατάληπτο.

Κόντρα για το λουκέτο

Η Βίκυ Σταμάτη φυλασσόταν σε 24ωρη βάση από άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Οι τέσσερις φρουροί που ήταν στη νυχτερινή και στην πρωινή βάρδια οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίζεται δικογραφία.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου Μιχάλη Γιαννάκου και του προέδρου των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης Γιάννη Αναγνώστου για το ποιοι είχαν το κλειδί του λουκέτου που βρέθηκε ανοιχτό στην καγκελόπορτα του δωματίου της Β. Σταμάτη.