«Η υπόθεση είναι ότι κατευθύνθηκε προς νότο και ακόμη περισσότερο ότι έφτασε μέχρι το τέλος του αεροδιαδρόμου», δήλωσε πηγή που έχει γνώση των ερευνών.
Το συμπέρασμα πως το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς Νότο βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει πως το πιθανότερο είναι το αεροπλάνο να πέταξε προς Νότο, να εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και να έπεσε στη θάλασσα.
 
 

Έρευνα της αστυνομίας στις Μαλβίδες

 
Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτική ιστοσελίδα, σύμφωνα με τις οποίες, οι κάτοικοι απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν «μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος» την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.