Με ένα έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίον καταστέλλονται σε πείσμα κάθε νομιμότητας οι κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απευθύνεται από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος προς το υπουργείο, αναφέρεται πως  «η κατάσταση έχει ξεφύγει στην Τήνο από μέρους των λιμενικών και αστυνομικών αρχών» που «επιδίδονται σε απαράδεκτη τρομοκρατία».

Σε επικοινωνία του ΤPP με τον βουλευτή κ. Αρσένη μάς επιβεβαίωσε ότι η αναφορά σε αστυνομική τρομοκρατία σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις ενάντια στις ανεμογεννήτριες και ειδικά τα πρόστιμα που είχαν κοπεί την παραμονή Χριστουγέννων. Μάλιστα σε ερώτησή του στη Βουλή καταγγέλλει ότι τα πρόστιμα στη συνέχεια ακυρώθηκαν, κι όμως ο υπουργός Ναυτιλίας υπερασπίστηκε την επιβολή τους ως νόμιμη. Προφανώς, λέει ο βουλευτής, αν ήταν νόμιμη η επιβολή των προστίμων, δεν θα έπρεπε να ακυρωθούν και θα έπρεπε να αναζητηθούν οι ευθύνες εκείνων που τα ακύρωσαν, αλλά δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο βουλευτής, κάποιοι από αυτούς στους οποίους είχαν επιβληθεί πρόστιμα έχει αποδειχθεί ότι είτε ήταν κλινήρεις είτε ότι απουσίαζαν για υπηρεσιακούς λόγους και δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί. Απλώς ήταν καταγεγραμμένοι ως μέλη του κινήματος.

Απαντώντας στην ερώτηση ο υφυπουργός Ελ. Οικονόμου είπε ότι «ορισμένοι επιχειρούν διαρκώς να τροφοδοτήσουν ένα αφήγημα δήθεν ύπαρξης αστυνομοφοβίας και αστυνομοκρατίας μέσα από μια άγονη συζήτηση που δεν θα διαιωνίσω».