Η ανακοίνωση-καταγγελία των εργαζομένων και της Radical IT όπως δημοσιεύτηκε στο radicalit.gr:

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της eValue για τα μέτρα προστασίας

Καταγγέλουμε τη διοίκηση και τους προϊστάμενους της eValue για την απαράδεκτη στάση τους κατά τη διάρκεια του σεισμού στις 19 Ιουλίου το μεσημέρι, και για τα απαράδεκτα μέτρα ασφαλείας που αποδείχτηκε ότι υπάρχουν στο κτήριο της Δάφνης.

Εν μέσω του σεισμού και ενώ κυριολεκτικά σείονταν τα πάντα οι προϊστάμενοι φώναζαν “δεν κλείνουμε τις κλήσεις!” ενώ ταυτόχρονα ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, και άνοιγαν ρωγμές στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν “ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης”. Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου…

Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε, δεν αφορούν μόνο τις βαριές δουλειές! Για μερικά εκατοστά δεν έπεσαν οι ψευδοροφές στα κεφάλια συναδέλφων μας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργοδότες της eValue το σκέφτονται αν θα έρθουν οι επόμενες βάρδιες να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο! Και με τους μετασεισμούς να είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν.

Η τακτική των εταιρειών αυτών είναι γνωστή. Θα αυξήσουν το κέρδος τους με χίλιους δυο τρόπους, σε βάρος των εργαζόμενων. Μας πιέζουν και μας βγαίνει το λάδι στη δουλειά, υποσχόμενοι μπόνους που πληρωνόμαστε μήνες μετά (και μετά το πέρας των διακοπών μας). Μας έχουν όλους επινοικιαζόμενους, έτσι ώστε να μας ανακυκλώνουν εύκολα. Μας χρονομετρούν μέχρι και το χρόνο που περνάμε στην τουαλέτα (!) (μαξ 2 λεπτά). Και φυσικά, κομμένα τα περιττά έξοδα για μέτρα ασφαλείας και για επισκευές στο κτήριο.

Απαιτούμε:

Να μη διανοηθεί η διοίκηση της eValue να βάλει εργαζόμενους να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο, αν δεν επισκευάσει τα πάντα και δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους έτσι ώστε να είναι 100% ασφαλές.
Μέτρα ασφαλείας παντού. Ασκήσεις σεισμού, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, πυροσβεστήρας σε κάθε αίθουσα.

 

Το TPP επικοινώνησε με την εταιρεία για διευκρινίσεις επί του θέματος αλλά δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος άμεσα διαθέσιμος. Έπειτα μας κάλεσε το Γραφείο Τύπου της Cosmote το οποίο θα διερευνούσε το συμβάν. Αν υπάρξει απάντηση της εταιρείας, θα δημοσιευτεί.

Update 19/07 στις 21.00: Παραθέτουμε την απάντηση της Cosmote όπως μας εστάλη μέσω email:

Η εκκένωση του κτιρίου της Ε-value στην Δάφνη πραγματοποιήθηκε συντονισμένα από εκπαιδευμένο προσωπικό και ολοκληρώθηκε εντός λίγων λεπτών. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς ασφάλειας της εταιρείας, οι κλήσεις διακόπτονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.