«Ακόμη και οι πιο ισχυρές χώρες του σημερινού κόσμου κυβερνώνται από τα ΜΜΕ», υποστήριξε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στα τελευταία του ταξίδια σε ΗΠΑ και Γερμανία.
«Είδα ότι αυτές οι χώρες-γίγαντες κυβερνώνται από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από τους ηγέτες τους. Επειδή όποτε μιλούσα μαζί τους, έλεγαν “τα μέσα ενημέρωσης μας λένε αυτό, τα ΜΜΕ γράφουν το άλλο”, είπε, σύμφωνα με τη Χουριέτ
«Και τους είπα, “απλώς ξεχάστε τα μέσα ενημέρωσης, πείτε μου τι λέει ο λαός σας”», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε μία ομιλία που έκανε στην Άγκυρα, για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
«Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι πώς μας κρίνει ο λαός μας. Η δημοκρατία ενδυναμώνεται από τον λαό. Υπάρχει η δημοκρατία, εάν υπάρχουν άνθρωποι. Η δημοκρατία δεν επιτυγχάνεται μέσα από τα μέσα ενημέρωσης».
«Υπάρχει τόσο πολύ ανακριβής πληροφορία εναντίον μας στα Δυτικά ΜΜΕ. Πρέπει να εργαστούμε για να τα διορθώσουμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των ακαδημαϊκών μας σε αυτό που αποκαλώ εθνική καμπάνια εναντίον όλου αυτού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα που έκανε αυτές τις δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος, δικαστήριο επικύρωσε την ισόβια κάθειρξη για έξι δημοσιογράφους. Υπολογίζεται ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 180 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν με την υποψία ότι διατηρούσαν δεσμούς με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση.