X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ερωτηματικά από τον θάνατο φαντάρου στην Κεφαλονιά

Ένας 23χρονος φαντάρος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη Κεφαλονιά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη και έπεσε στη θάλασσα. Το λιμενικό διενεργεί έρευνα για κάτι το οποίο μέχρι στιγμής θεωρείται ατύχημα. Ωστόσο ο πατέρας του 23χρονου, μίλησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κεφαλονιάς, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για αυτοκτονία εφόσον ο γιος του είχε πέσει θύμα μπούλινγκ στο στρατό τόσο από συναδέλφους του φαντάρους όσο και από αξιωματικούς.
Nick Paleologos / SOOC
|

Το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 23χρονος φαντάρος οδηγώντας το αυτοκίνητό του έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το λιμενικό έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες του περιστατικού.

Ο πατέρας όμως του 23χρονου φαντάρου προχώρησε σε μια καταγγελία που ανοίγει «φάκελο» για τις συνθήκες έκτισης της στρατιωτικής θητείας. Συγκεκριμένα μιλώντας στο τοπικό ενημερωτικό μέσο της Κεφαλονιάς inkefalonia, ο πατέρας του φαντάρου έκανε λόγο για αυτοκτονία και όχι για ατύχημα.

«Δεν πέθανε από ατύχημα. Ο γιος μου έθεσε τέρμα στη ζωή του», δήλωσε ο πατέρας, προσθέτοντας ότι «τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα όπως την υπηρέτησα κι εγώ. Τον προέτρεπα να πάει να υπηρετήσει την πατρίδα γιατί πίστευα ότι αυτό ήταν το σωστό. Δυστυχώς, όμως, εκεί που πήγε του ασκήθηκε μεγάλη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του 23χρονου πυροβολητή περιγράφει τον γιό του ως ένα παιδί μορφωμένο που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. «Ξέρω πως ό,τι και να κάνω δεν θα τον γυρίσω πίσω. Σας δίνω, όμως, τον λόγο μου πως όλοι αυτοί θα πληρώσουν. Έχουμε μία πατρίδα που δεν έχει λεφτά, δεν έχει μέλλον, αλλά δεν γίνεται να μην έχουμε αξιοπρέπεια. Αν δεν έχουμε αξιοπρέπεια, να πάμε να φουντάρουμε όλοι μας. Κι εγώ πρώτος», είπε στο μήνυμά του.

«Δολοφονία στον Ελληνικό Στρατό»

Τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν τον φαντάρο να αφαιρέσει τη ζωή του, επιχειρεί να φωτίσει το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων “Σπάρτακος”», μέσα από ανακοίνωσή του. Αφού κάνει λόγο για άλλη μια δολοφονία στον ελληνικό στρατό.

«Άλλο ένα παλικάρι συντρίφτηκε από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό και ωθήθηκε στην Αυτοκτονία. Άλλο ένα παλικάρι, 23 χρονών, αλέστηκε στην καφρίλα των πελατειακών σχέσεων και του βύσματος που συγκροτεί προνομιούχους τσάτσους των διοικήσεων που επιτίθενται έχοντας την ανοχή της Ιεραρχίας. Άλλο ένα παλικάρι έπεσε θύμα της ζούγκλας που επικρατεί σε όλα τα στρατόπεδα με τα παράλογα-αναποτελεσματικά μέτρα του Υπουργείου Άμυνας για τον κορονοϊό που απογειώνουν την ψυχολογική πίεση στους φαντάρους, ενισχύουν κάθε βαρβαρότητα και στρέφουν τελικά τον ένα μας ενάντια στον άλλο, στο βαθμό που δεν βρεθεί διέξοδο μέσα από τις διεκδικήσεις των φαντάρων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Σε σχέση δε, με τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε ο 23χρονος, ο «Σπάρτακος» παραθέτει τη μαρτυρία ενός πρώην φαντάρου του συγκεκριμένου στρατοπέδου, του ΚΕΤΧ Πάτρας, ο οποίος αναφέρει πως «η αίσθηση που είχε αφήσει τόσο προσωπικά όσο και σε άλλα παιδιά με τα οποία ήμασταν παρέα ήταν ότι πρόκειται για ένα στρατόπεδο όπου ο αυταρχισμός και η βυσματοκρατία βασίλευε. Στην περίπτωση μας είχαμε καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα και την έλλειψη σεβασμού προς τους φαντάρους που δεν ήταν βύσματα ακριβώς για να αποφευχθεί το χειρότερο. Κι όμως υπήρχαν στελέχη που μας την έλεγαν, μας έλεγαν φλώρους, δειλούς ή πως ότι και δημοσιεύσουμε στο Σπάρτακο η συμπεριφορά ή μέριμνα δεν θα αλλάξει. Η διοίκηση τότε μάλιστα είχε απειλήσει αυτούς που σας έγραφαν και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες με τον εντοπισμό τους από την ΕΥΠ», καταγγέλλει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του «Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος»

Άλλη μια Δολοφονία στον Ελληνικό Στρατό.

Άλλο ένα παλικάρι συντρίφτηκε από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό και ωθήθηκε στην Αυτοκτονία.

Άλλο ένα παλικάρι, 23 χρονών, αλέστηκε στην καφρίλα των πελατειακών σχέσεων και του βύσματος που συγκροτεί προνομιούχους τσάτσους των διοικήσεων που επιτίθενται έχοντας την ανοχή της Ιεραρχίας.

Άλλο ένα παλικάρι έπεσε θύμα της ζούγκλας που επικρατεί σε όλα τα στρατόπεδα με τα παράλογα-αναποτελεσματικά μέτρα του Υπουργείου Άμυνας για τον κορονοϊό που απογειώνουν την ψυχολογική πίεση στους φαντάρους, ενισχύουν κάθε βαρβαρότητα και στρέφουν τελικά τον ένα μας ενάντια στον άλλο, στο βαθμό που δεν βρεθεί διέξοδο μέσα από τις διεκδικήσεις των φαντάρων.

Ας παρακολουθήσουμε την πορεία του άτυχου παλικαριού στον Στρατό που ουσιαστικά περιγράφουν όλα αυτά.

Ο 23χρονος είχε ξαναπάει φαντάρος πέρυσι για 2 μήνες στον Έβρο.

Δυσκολευόταν πολύ, δεν άντεξε όπως και πολλοί συνάδελφοι του και πήρε αναβολή.

Αργότερα κατατάχθηκε ξανά στον Στρατό για να τελειώσει και να συνεχίσει τις σπουδές του.

Το Σάββατο, λίγο πριν πάρει την μοιραία απόφαση, είπε στα συγγενικά του πρόσωπα ότι δέχεται επιθέσεις, είναι θύμα μπούλινγκ.

Εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους ότι γίνονται καψόνια και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να του βάζουν στάχτη στον καφέ του Και Κόπρανα στο κρεβάτι!

Ο πατέρας του Κυριάκου Ευαγγελάτου αποκαλύπτει ότι ο θάνατος του παιδιού του το περασμένο Σάββατο με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και έπεσε στη θάλασσα στην Κεφαλονιά, δεν ήταν ατύχημα, αλλά Αυτοκτονία, εξαιτίας του bullying που δεχόταν από φαντάρους και αξιωματικούς στο στρατό που υπηρετούσε.

Ο Κυριάκος ήταν ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο μη μπορώντας να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο άτυχος Κυριάκος Ευαγγελάτος υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ.

Τι συμβαίνει στο εν λόγω στρατόπεδο μας περιγράφει απολυμένος στρατιώτης:

Με θλίψη και οργή διαβάζω την είδηση για την αυτοκτονία του φαντάρου που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ Πάτρας και τη σύνδεση που κάνει ο γονιός του με τις συμπεριφορές που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Είχα περάσει από αυτή τη μονάδα για εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της θητείας μου πριν δύο χρόνια.

Η αίσθηση που είχε αφήσει τόσο προσωπικά όσο και σε άλλα παιδιά με τα οποία ήμασταν παρέα ήταν ότι πρόκειται για ένα στρατόπεδο όπου ο αυταρχισμός και η βυσματοκρατία βασίλευε.

Στην περίπτωση μας είχαμε καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα και την έλλειψη σεβασμού προς τους φαντάρους που δεν ήταν βύσματα ακριβώς για να αποφευχθεί το χειρότερο.

Κι όμως υπήρχαν στελέχη που μας την έλεγαν, μας έλεγαν φλώρους, δειλούς ή πως ότι και δημοσιεύσουμε στο Σπάρτακο η συμπεριφορά ή μέριμνα δεν θα αλλάξει.

Η διοίκηση τότε μάλιστα είχε απειλήσει αυτούς που σας έγραφαν και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες με τον εντοπισμό τους από την ΕΥΠ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!

Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων στο χώρο του πολιτισμού και αθλητισμού, δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τα αντίστοιχα δραματικά περιστατικά που μαστίζουν τον Στρατό.

Οι καταγγελίες τόσο για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και τα πολύ άγρια καψόνια που συχνά λαμβάνουν τον χαρακτήρα μπούλινγκ, αυξάνονται.

Δραματικά επεισόδια που έχουν παρελθόν και δυστυχώς παρόν, με συνέπεια ακόμη και Αυτοκτονίες-Δολοφονίες συναδέλφων φαντάρων.

Πρόσφατα, πατέρας αποκάλυψε ότι το 23χρονο στρατευμένο παιδί Κ.ΕΥΑΓ. που υπηρετούσε σε μονάδα της Αχαΐας, αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying στο στρατό.

Η οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγγέλλει ότι το παιδί τους δεχόταν bullying κατά τη στρατιωτική του θητεία.

Αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Βρισκόταν στην Κεφαλονιά κάνοντας χρήση 7ήμερης άδειας, αλλά την τρίτη ημέρα πήρε το αυτοκίνητό του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έπεσε στη θάλασσα, απ’ όπου δεν βγήκε ποτέ.

Ουσιαστικά πρόκειται για Δολοφονία.

O 23χρονος συνάδελφος ωθήθηκε στην Αυτοκτονία.

Ωθήθηκε να αφαιρέσει την ζωή του.

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος συνάδελφος έπεσε στη θάλασσα, από ένα σημείο μάλιστα, όπου σύμφωνα με τους ντόπιους έχουν πέσει αρκετά.

Το όχημα βυθίστηκε στο νερό με τον νεαρό να μην το εγκαταλείπει.

Είναι χαρακτηριστική η κραυγή του γονιού που περιγράφει το πως ο Στρατός του αφαίρεσε την ζωή:

«Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα και εγώ. Τον προέτρεπα γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα και εγώ.

Δυστυχώς όμως εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα.

Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά όπως εγώ.

Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό της οικογένειας, των φίλων και συναδέλφων του.

Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν το δραματικό περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς νέα παιδιά να οδηγούνται στον θάνατο στην Στρατό.

Να μας Υποχρεώνουν σε Στρατιωτική θητεία και να μας ωθούν στην Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ εξαιτίας της βαρβαρότητας που πηγάζει από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό τους.

Συνάδελφοι, γονείς, μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις