Στο …φούλ  οι μηχανές των κοινοβουλευτικών επιτροπών που αφορούν – άμεσα ή έμμεσα- το μνημόνιο και το δημόσιο χρέος την ερχόμενη εβδομάδα. Προδιαγράφεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πενθήμερο στην Βουλή, αφού ανοίγει ξανά ο «φάκελος» της Siemens, συζητούνται οι εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις ενώ ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας καλείται να δώσει τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία που διαθέτει για το δημόσιο χρέος.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη λάβει επιστολή από την Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με το δημόσιο χρέος. Μεταξύ άλλων στην Τράπεζα της Ελλάδας βρίσκονται κατατεθειμένες όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, όπου παρατίθενται λεπτομερώς οι όροι δανεισμού καθώς και σειρά ντοκουμέντων που προσδιορίζουν την φύση των οφειλών και τους όρους αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε ερώτηση του ThePressProject.gr η σχετικά με τον βαθμό συνεργασίας που θα επιδείξει η Τράπεζα της Ελλάδας, η πρόεδρος της Βουλής, Ζ,Κωνσταντοπούλου είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητο» να μην συνεργαστεί η ΤτΕ με μία επιτροπή που συγκροτήθηκε κατ’ απαίτηση του ελληνικού λαού.
 
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να προσέλθει την Τρίτη, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης,  ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της SIEMENS. H κλήση πραγματοποιείται μετά την επιστολή του στον πρωθυπουργό και τη πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης αφού όπως επισήμανε «το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η Δικαστική, η Εκτελεστική και η Νομοθετική εξουσία αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και αδύναμες να αντιμετωπίσουν το ίδιο το σκάνδαλο σε όλο το μέγεθος του, αλλά και να αξιοποιήσουν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής». Μάλιστα ο Σ.Βαλυράκης είχε επισημάνει ότι σήμερα έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη σειρά υπηρεσιακών παραγόντων δίχως να έχουν εξεταστεί οι πολιτικές και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες.
 
Τέλος η Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, μπαίνει … «στο ψητο» την ερχόμενη εβδομάδα αφού θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικά με τις διαδικασίες αποτίμησης των οφειλών. Για το ζήτημα αυτό και τις απόρρητες εκθέσεις που έχουν συνταχθεί έχουν υπάρξει πολλά δημοσιεύματα ενώ έχει αμφισβητηθεί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε την ίδια στιγμή που παραμένουν απόρρητα τα πορίσματα που ολοκληρώθηκαν επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει τελικά η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση του διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.