Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και αφού υπάρξει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στις επιτροπές της Βουλής

Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνεται η δίμηνη παράταση στους Δήμους με οικονομικά προβλήματα, ώστε να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις τους και επιπλέον να διαμορφωθεί μια πολιτική που θα βοηθήσει τους Δήμους με οικονομικές δυσκολίες.

Αλλαγές και στον Καλλικράτη

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο θα υπάρξουν αλλαγές και στον Καλλικράτη, οι οποίες πάντως  δεν περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπουργείου για το πρώτο εξάμηνο. Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν ενδεχομένως 10 – 12 Δήμοι μετά από συζήτηση με την ΚΕΔΕ και τους φορείς με βάση την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές, αλλά και σε νησιά λόγω του μεγέθους των Δήμων που είχαν συγκροτηθεί στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

Στήριξη σε Κατρούγκαλο

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος θα είναι «συν – εισηγητής με εμένα του νομοσχεδίου που ελπίζουμε να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Βουλή. Αν υπήρχε οποιαδήποτε επιφύλαξη η ένσταση θα γινόταν αλλιώς η διαδικασία. Δεν υπάρχει καμιά επιφύλαξη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.