Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές όπου επίσης επιχειρείται να δημιουργηθεί ενιαίο πλαίσιο κανόνων για το crowd funding, ωστόσο προχωρά ταυτόχρονα στη διατύπωση εθνικής πρότασης για τη λειτουργία πλατφόρμων crow funding μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών σε συνεργασία με φορείς της κεφαλαιαγοράς. Η πρόταση αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τις επόμενες εβδομάδες πρόκεται να υποβληθεί επίσημα στο υπουργείο Οικονομικών για να πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
 
Με τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς :
 
  • Αυξάνεται το όριο άντλησης κεφαλαίων μέσω αύξησης κεφαλαίου συμμετοχής χρηματοδότησης σε μέχρι και 500.000 ευρώ ανά έτος για κάθε εταιρεία. Η άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού αυτού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τελεί υπό τη διαχείριση ΑΕΠΕΥ ή πιστωτικών ιδρυμάτων και δεν θα απαιτεί την έκδοση Ενημερωτικού Δελτίου.
  • καθορίζεται ανώτατη συμμετοχή έως 5.000 ευρώ ανά επενδυτή ή συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 10% του μέσου όρου των δηλωθέντων εισοδημάτων της προηγούμενης τριετίας ανά εκδότη και των 30.000 ευρώ κατ' έτος ανά ΑΕΠΕΥ ή πιστωτικό ίδρυμα. Αυτό γίνεται για να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διασπορά σε επενδυτές και να περιορίζεται ο επενδυτικός κίνδυνος.

Η προσφορά πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο διαχειρίζεται ΑΕΠΕΥ ή πιστωτικό ίδρυμα στο πλαίσιο της επενδυτικής υπηρεσίας της λήψης και διαβίβασης εντολών. Ως ηλεκτρονικό σύστημα νοείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία παρουσιάζονται, μέσω του διαδικτύου, τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών που αναζητούν κεφάλαια και οι οποίες με τον ίδιο τρόπο δέχονται εντολές επενδυτών για συμμετοχή στο επενδυτικό τους σχέδιο και συνακόλουθα για την απόκτηση κινητών αξιών αυτών των εταιρειών.

 
Τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ΑΕΠΕΥ που θα θελήσουν να λειτουργήσουν πλατφόρμα crowdfunding υποχρεούνται να γνωστοποιούν στην Επιτροπη Κεφαλαιαγοράς ή την Τράπεζα της Ελλάδος την πρόθεσή τους, και να υποβάλουν στοιχεία σχετικά με τη δραστηριοποίηση αυτή, ιδίως την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τους με την οποία αποφασίστηκε η δραστηριότητα αυτή, το νέο οργανόγραμμα, τα πρόσωπα που θα απασχολούνται κλπ.
 
Στην υποχρεωτική πληροφόρηση που υποχρεούνται οι ΑΕΠΕΥ και τα πιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: πληροφορίες για τον εκδότη, επισκόπηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πληροφορίες για πιθανά επενδυτικά σχέδια, μέτοχοι/εταίροι με ποσοστό άνω του 5% και πληροφορίες για το κεφάλαιο. Περιγραφή κάθε γνωστής στον εκδότη συμφωνίας, της οποίας η εφαρμογή θα μπορούσε, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, να επιφέρει αλλαγές όσον αφορά στον έλεγχο του εκδότη.
 
Επίσης, θα πρέπει να περιλαμβάνονται: Πληροφορίες για τη διοίκηση της εταιρίας, πληροφορίες για τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ διοίκησης, μετόχων του εκδότη και ΑΕΠΕΥ ή πιστωτικού ιδρύματος που διαμεσολαβεί, πληροφορίες για τον τόπο δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του εκδότη κλπ.