Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι αργά το απόγευμα στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης.

 

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό δήλωσε «Η πόλη μας έχει υπάρξει καταφύγειο για συγγραφείς, φιλοσόφους, δημοσιογράφους που απειλήθηκαν για τις ιδέες τους. Δεν υπάρχει χώρο στο Παρίσι για κάθε είδους εξτρεμιστικές ιδέες»

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσαν αυτή τη “σιωπηλή” συγκέντρωση, στην οποία όμως δεν άργησαν να ακουστούν συνθήματα.
 
Η Ινταλγκό, ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, η επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ και πολλοί άλλοι, απ' όλες τις πολιτικές παρατάξεις, άφησαν από ένα αναμμένο κερί στη βάση του αγάλματος που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια, φωτογραφίες των θυμάτων και σκίτσα που έχουν τοποθετήσει στο σημείο αυτό δεκάδες απλοί πολίτες από το μεσημέρι της Τετάρτης.
 
“Όλοι μας συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αισθανόμαστε ότι αυτό που συνέβη χθες είναι κατ' αρχήν μια τραγωδία που όμως είχε ως στόχο τη δημοκρατία. Οι Παριζιάνοι πρέπει όλοι μαζί να σταθούν όρθιοι, ο ένας πλάι στον άλλον” τόνισε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
 
Οι διαδηλωτές αρχικά παρέμειναν σιωπηλοί, όπως τους είχε ζητηθεί όμως πολύ σύντομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως “Η Σαρλί δεν πέθανε” και “Ζήτω, ζήτω, όλοι είμαστε Σαρλί”. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Είμαι Σαρλί”, άλλοι κρατούσαν στιλό και άλλοι ανέβηκαν στο βάθρο του αγάλματος φωνάζοντας “Δεν φοβόμαστε”, “Ελευθερία έκφρασης”, “Όλοι μαζί” και “Ζήτω η Δημοκρατία”.
 
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης γαλλικές σημαίες ενώ πολλοί τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.