Διαβάζω ότι το MEGA στο πρώτο τετράμηνο είναι μέσα 8 εκατομμύρια ευρώ και νιώθω κάπως άβολα επειδή σήμερα μετά και από άλλη μια αθέτηση πληρωμής στο ThePressProject προσπαθούμε να προλάβουμε το deadline της πληρωμής των server.

Φυσικά το «μεγάλο κανάλι» δεν κινδυνεύει να κλείσει. Και αν κάποιος από τους μετόχους του π.χ. δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές εδώ και 2 χρόνια ή καθυστερεί τους μισθούς των εργαζομένων κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Κι αν αποδείχτηκε ότι στον περσινό ισολογισμό του Μπόμπολα ξεχάστηκε ένα μηδενικό που άλλαζε όλα τα νούμερα προς το χειρότερο και άρα όλα τα δάνεια που έλαβε βασίστηκαν σε λάθος στοιχεία δεν ελέγχτηκαν ούτε οι ορκωτοί λογιστές.
Οι τράπεζες είναι ανοιχτές μόνο για τον Σταύρο και τον Γιώργο. Για αυτούς βρίσκονται μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο από τα λεφτά μας (ανακεφαλαιοποιημένες είναι όλες αυτές οι τράπεζες με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων). Και αν με ρωτήσεις είναι φυσικό. Οι τράπεζες έχουν συμφέρoν να σώζουν το MEGA γιατί αφενός δεν το θέλουν απέναντί τους και αφετέρου γιατί αν βαρέσει το κανόνι θα πρέπει να πουν αντίο στα χρήματα που τους έδιναν τόσα χρόνια. Όταν λοιπόν μένει από χρήματα ο Ψυχάρης ψάχνει να τα πάρει από αυτούς που τους συμφέρει να του τα δώσουν.

Έτσι και εμείς στρεφόμαστε στους μόνους που τους συμφέρει να μείνει το ThePressProject στον αέρα (και θα μείνει). Σε όλους εσάς δηλαδή που αναζητάτε πρωτογενές ρεπορτάζ, αναλύσεις και έρευνες χωρίς ατζέντα.

Αν ανήκεις στις χτυπημένες κοινωνικές ομάδες μένει να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Αν έχεις να διαθέσεις 10 ευρώ για την ενημέρωση σου ή όχι. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ο μοναδικός τόπος αδέσμευτης ενημέρωσης, όχι, υπάρχουν αρκετοί.  Η δική μας προσπάθεια είναι άλλη μια από τις πολλές που ζητάνε την υποστήριξή σου. Εσύ θα κρίνεις.

Αν ανήκεις όμως σε αυτούς που έχουν ακόμα τον τρόπο τους. Που μπορούν να διαθέσουν κάτι παραπάνω και αξιολογείς την προσπάθειά μας για ένα επαγγελματικό ΜΜΕ χωρίς εθελοντές που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση και ως απάντηση σε αυτή, σου ζητάω προσωπικά να διαθέσεις ένα μεγαλύτερο ποσό, να «χορηγήσεις» τα τμήματα της κοινωνίας που δεν έχουν τη δυνατότητα με ένα donation 50€ ή 100€ ή και περισσότερο ανάλογα με τις δυνάμεις σου και την πίστη σου σε εμάς.

Αν από τους 240.000 μοναδικούς επισκέπτες του TPP το 1% έβαζε από 10 ευρώ το μήνα το ThePressProject θα μπορούσε να επιβιώνει χωρίς καμία διαφήμιση. Αν αυτό το έκανε το 2% θα μπορούσαμε να προσφέρουμε διπλάσια παραγωγή ρεπορτάζ.

Απλά σκεφτείτε τι μπορούμε να φτιάξουμε όλοι μαζί. 

Πληροφορίες για υποστήριξη με ένα κλικ εδώ