Μετά τον ανασχηματισμό περιορισμένης έκτασης οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας ορίστηκαν ως υφυπουργοί Υποδομών και Μεταναστευτικής Πολιτικής αντίστοιχα, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιτέθηκαν στην κυβέρνηση  και έκαναν λόγο για ΠΑΣΟΚοποίηση.

Ωστόσο, πέρα από την αντιπολίτευση έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης σχολίασε σαρκαστικά την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο «αναβαθμίστηκε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+».


Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ότι καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει, αφήνοντας αιχμές για τα όσα είχαν δηλώσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης  στο πρόσφατο παρελθόν. Τόνισε ότι η απόφαση Μωραΐτη να ενταχθεί στην κυβέρνηση αντιστοιχεί σε ενδεχόμενη δική του απόφαση να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.
«Δεν είχα καμία σχέση με την μετεγγραφή του κ. Μωραΐτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Γι’ αυτό ο καθένας όταν μιλάει θα πρέπει να σκέφτεται, να βουτάει και λίγο τη γλώσσα του στο μυαλό του.

Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει. Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ μιλάω με έντονο τρόπο για αυτό το κόμμα όμως, αποφεύγοντας  τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν μιλάω ούτε για απατεώνες ούτε για λωποδύτες. Το να προσχωρήσει ο Μωραΐτης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να προσχωρώ εγώ στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένα ας κριθεί για αυτά που λέει και κάνει».

Η κίνηση των «53» της αριστερής πτέρυγας της κυβέρνησης, εξέφρασε τη δυσφορία της για την υπουργοποίηση των δύο πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ως ενεργά μέλη του ΚΙΝΑΛ στο πρόσφατο παρελθόν είχαν επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα δώσει πάτημα στην αντιπολίτευση προκειμένου να χτυπήσει την κυβέρνηση.

«Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι “το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις”, είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση».