Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, το ΕΣΡ αναμένεται να καλέσει σε εξηγήσεις το κανάλι ΑΡΤ του Γ. Καρατζαφέρη. Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου είχε προχωρήσει σε χυδαία δημοσκόπηση σχετικά με το περιστατικό, βγάζοντας αυθαίρετα το συμπέρασμα πως ο 33χρονος ήταν επίδοξος ληστής.

«Είστε υπέρ της ηρωποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού» , ανέφερε το ερώτημα στην εκπομπή του Γ. Καρατζαφέρη. Ο ίδιος μάλιστα τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι τάσσεται κατά της ηρωποίησης του Ζ. Κωστόπουλου, καθώς είχε «κουσούρια». Η συμμετοχή στη σχετική δημοσκόπηση είχε και κόστος για τους τηλεθεατές και κέρδος για τον σταθμό, όπως αναγράφεται στην εικόνα.

Σημειώνεται ότι στο ηχητικό που ακούγεται με την δημοσκόπηση, το ΑΡΤ  είχε φροντίσει να μην προβάλει τα σημεία του βίντεο που ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπείται βάναυσα από τους δύο άντρες. Δείτε το σχετικό σημείο μετά το 29:45.

Όπως αναφέρει το e – tetradio, η Cablenet  (ένας ανεξάρτητος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Κύπρο που προσφέρει υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης, σταθερής τηλεφωνίας και τηλεόρασης μέσω καλωδιακής σύνδεσης) αποφάσισε να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της το ΑΡΤ, μετά από αίτημα συνδρομητή.