Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν το Σάββατο για το θέμα Κοτζιάς και Τσαβούσογλου και με την πλευρά της Άγκυρας να πιέζει για την άμεση έκδοση των συγκεκριμένων, η σύσκεψη φέρεται να επικεντρώθηκε σε αυτό, ενώ σε αυτή παρέστησαν μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει πως «για τον ελληνικό λαό η προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής».

Η χώρα μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία.

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Τέλος, σημειώθηκε πως «η Ελλάδα διατηρεί πάντοτε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».