Πρόκεται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

“Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός”, γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με αυτήν, στις προτάσεις –για την 17μελή ευρωζώνη–που εξετάζουν οι ανωτέρω ιθύνοντες είναι και :
 
-Η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.
 
-Η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες.
 
– Η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Το αυτό, προκειμένου περί της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής για την ασφάλεια της ευρωζώνης.
 
Τέλος, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, που άπτονται του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης– αναφέρει πάντα η ίδια κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας.
 
Υπέρ της εποπτείας των τραπεζών η Μέρκελ, άμεσα μέτρα προτείνει ο Μπαρόζο
 
Υπέρ της εποπτείας των τραπεζών σε κεντρικό επίπεδο και κατά τρόπο ώστε να μην παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο τα εθνικά συμφέροντα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα; Μέρκελ λίγο πριν από την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. 
 
Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στην ιδέα της «τραπεζικής ένωσης» για την Ευρωζώνη, με γνώμονα την δημιουργία και «οικονομικής ένωσης».
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και τόνισε την ανάγκη στις χώρες όπου υπάρχει πρόβλημα να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση. Επισήμανε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του ελέγχου των ελλειμμάτων, αλλά δεν αρκεί και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη» και περισσότερες αρμοδιότητες ελέγχου για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κόσμος θέλει να γνωρίζει πως φανταζόμαστε την πολιτική Ένωση, η οποία συνοδεύει την Νομισματική Ένωση», σημείωσε η κυρία Μέρκελ, για να υπογραμμίσει ο κ. Μπαρόζο την σημασία λήψης άμεσων μέτρων βραχυπρόθεσμης προοπτικής, τα οποία θα δείξουν τόσο στους πολίτες όσο και στις αγορές ότι «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ».