Ευθυμίου, Παναγούλης και Βάνα Μπάρμπα στο ΚΙΝΑΛ

Την επάνοδο στελεχών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου τα κόμματα, με το Κίνημα Αλλαγής να επιστρατεύει στελέχη του από το πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, αναλαμβάνει συντονιστής θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας για το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, η Βάνα Μπάρμπα επιστρέφει μετά το πέρασμά της από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ ο «Συριζαίος» τα προηγούμενα χρόνια με παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, Στάθης Παναγούλης, εντάσσεται πλέον στο δυναμικό του ΚΙΝΑΛ.
Menelaos Myrillas / SOOC
|
«Είμαστε στη στιγμή που η χώρα πρέπει να εγκαινιάσει μία ιστορική στροφή, που θα βγάλει τον τόπο οριστικά από την κρίση, και θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Με μία οικονομία που θα δουλεύει για όλους, παράγοντας νέο πλούτο, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη» δήλωσε ο Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή την επανεργοποίησή του στο ΚΙΝΑΛ. 
 
Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας, «για αυτό το στόχο υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, να συντριβεί ο λαϊκισμός και η μιζέρια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, να υπάρξει ένας ισχυρός Ευρωπαϊκός Σοσιαλδημοκρατικός πόλος, που θα συμβάλει στην διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και σταθερότητας, καθώς και στην προώθηση πολιτικών που θα διασφαλίζουν το κοινωνικό κράτος με όρους βιωσιμότητας και όχι επιδομάτων. Και που θα προωθεί παράλληλα τα μείζονα εθνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».
 
Από τη μεριά της, η Βάνα Μπάρμπα δήλωσε ότι θα κατέβει υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως δεν πρέπει  «απλώς να δώσουμε την παλιά αίγλη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά να κάνουμε το Κίνημα Αλλαγής ένα μεγάλο κίνημα». Μάλιστα, πήρε θέση και για την αποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, σημειώνοντας πως είναι «ένας πολύ σημαντικός άνδρας», καθώς και πως «Δεν τον έδιωξε κανείς. Αυτός έκανε την επιλογή του. Η κυρία Γεννηματά πρέπει ως πρόεδρος να πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει να αφήσουμε τον αρχηγό να είναι αρχηγός. Θα κριθεί, όπως όλοι. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης και θέλω να στηρίξω μια γυναίκα».

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, γιατί θέλω να είμαι σε ένα κόμμα που πιστεύω ότι μπορεί να αφήσει χώρο σε νέους ανθρώπους και να βοηθήσουν στο κομμάτι του κοινωνικού πολιτισμού» είχε δηλώσει η Β. Μπάρμπα το 2012, όταν συμφώνησε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να κατέβει υποψήφια με το ΛΑΟΣ. 

 
«Δηλώνω παρών σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την αυθεντική έκφραση τού προοδευτικού κόσμου μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής. Καλώ σήμερα όλους τους παλιούς αγωνιστές της Αντίστασης και των Δημοκρατικών Αγώνων να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Κίνημα Αλλαγής» ανέφερε με γραπτή δήλωσή του ο Στάθης Παναγούλης, που στην παρούσα Βουλή εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε εδώ και περίπου δύο χρόνια. 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις