Νέα μαρτυρία για την αστυνομική αυθαιρεσία έφερε στο φως της δημοσιότητας το News24/7, η οποία αποδυκνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ομάδα «Δράση» κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην πορεία της Πέμπτης κατά του ν/σ για τις διαδηλώσεις.

Το ρεπορτάζ του μέσου φιλοξενει τη μαρτυρία του Δημήτρη Στέφου ο οποίος μετακινήθηκε με την μοτοσυκλέτα του προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να συναντηθεί με φίλους του, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην πορεία που ήταν σε εξέλιξη.

«Βγήκα στην Πανεπιστημίου, προχώρησα τον δρόμο και πέρασα απέναντι προς την Κοραή. Ενώ διέσχιζα τον δρόμο, ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που ακολουθούσε με την μηχανή του την προσαγωγή ενός ατόμου, έβγαλε το γκλομπ και με χτύπησε στο κεφάλι. Το πρώτο που θυμάμαι είναι πως ήμουν στο οδόστρωμα όταν μια κυρία ήρθε να με σηκώσει. Έτρεχε αίμα από το πρόσωπό μου, ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να περπατήσω. Άνθρωποι που ήταν γύρω μου έφεραν πάγο και με μετέφεραν στην άκρη του δρόμου. Η κυρία που με τράβηξε στην άκρη του δρόμου ήταν γιατρός και μου είπε πως ήμουν τυχερός, γιατί αν το γκλομπ με έβρισκε λίγο πιο πάνω θα μπορούσα να χάσω το μάτι μου, καθώς από το σημείο περνούν αιμοφόρα αγγεία. Καλέσαμε ασθενοφόρο στις 20:45», περιγράφει στο News24/7.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών

Το ασθενοφόρο έφτασε στην πλατεία Κοραή στις 22:30 και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί κατέγραψαν το περιστατικό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις από τον νευροχειρούργο και τον ορθοπεδικό και έφυγα για το σπίτι μου. Την επομένη, πήγα στη δουλειά μου, ωστόσο είχα έντονες ζαλάδες και τάσεις για έμετο, με αποτέλεσμα να πάω ξανά στο Γ.Ν.Α 251, για αξονική τομογραφία. Ευτυχώς ήταν καθαρή. Μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε διαδικασία ανάρρωσης», δήλωσε ο Δ. Στέφος.

«Δεν μίλησα στους αστυνομικούς και δεν μου μίλησαν. Το στόμα μου ήταν κλειστό, ενώ ούτε εκείνοι μου απευθύνθηκαν. Ξαφνικά, ο ένας έβγαλε το γκλομπ του και με χτύπησε κατευθείαν στο κεφάλι χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα» πρόσθεσε.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώνεται και από βίντεο που τραβούσε κάποιος άγνωστος: