«Για όλους τους ανωτέρω αναφερομένους λόγους και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε εν γένει δικαιώματός μου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ

εντονότατα για τις ως άνω ραδιοφωνικές εκπομπές σας της 7-10-2019, 8-10-2018, 9- 10-2019, 10-10-2019, 11-10-2019, 14-10-2019, το ως άνω από 31-08-2019 tweet σας στον ως άνω λογαριασμό σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με τα σχετικά ως άνω σχόλια, καθώς και το ως άνω από 31-08-2019 άρθρο στην ως άνω ιστοσελίδα σας ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ» αναφέρει ο βουλευτής.

«Αλλιώς, και σε περίπτωση άρνησης σας, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων» προσθέτει.

H «Ελληνοφρένεια παραθέτει το ακριβές κείμενο, χωρίς τα προσωπικά στοιχεία σχολιάζοντας ότι επίκεντρο του εξωδίκου είναι ο χαρακτηρισμός «ρουφιάνος». Ανάμεσα στις γραμμές , έχουν προστεθεί ενσωματωμένες οι εκπομπές στις οποίες αναφέρεται ο βουλευτής.

———- —————————-

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

ΠΡΟΣ

Τον Θύμιο Καλαμούκη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 7-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στο ακόλουθο ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Ελληνοφρένεια 7/10/2019 (Μπογδάνος κ.α.)

«(…) O Γιώργος Παπαδόπουλος έλεγε στα χρόνια της Χούντας ότι ο καθένας πρέπει να εποπτεύσει τον εαυτό του που είναι πολύ δύσκολο αυτό, τον σύντροφό του, δεν εννοεί τον αγωνιστή σύντροφό του, με όποιον ζει, με όποια ζει κλπ., και το γείτονα του. Αυτή ήταν μία αρχή και μία αξία της Χούντας και την περιέγραφε πάρα πολύ καλά ο επικεφαλής της Χούντας.

Από μικρός, από το Δημοτικό, ήμουν κι εγώ κάποτε εκεί, σιχαινόμουν τους ρουφιάνους, αυτά τα. σιχάματα, πάρα πολλά, γενικώς, που πρόθυμα, σήκωναν το χέρι και με φοβερή ταχύτητα και πάθος έδειχναν κάποιο συμμαθητή τους, για ανώδυνα θέματα, προφανώς, στα χρόνια του Δημοτικού.

Σιχαινόμουν και την πράξη αυτή καθ’ αυτήν, αλλά κυρίως σιχαινόμουν την ικανοποίηση που είχε η μούρη τους αμέσως μετά την πράξη αυτή. Αυτό το νικηφόρο ύφος σαν να είχαν κάνει κάτι πολύ μεγαλειώδες και πάρα πολύ σημαντικό και κυρίως καλό.

Αυτά τα σιχάματα, αυτές τις πρόστυχες και δυστυχισμένες ψυχές και μούρες και μυαλά τα ένιωθα πάντα απέναντι, ποτέ δε μπορούσα να ταυτιστώ, ποτέ δεν τους χώνευα, φαντάζομαι και πολύς κόσμος κι όχι μόνο εγώ. Μεγαλώνοντας μετά, όταν ωριμάσαμε κι όχι μόνο στο σχολείο, μάθαμε ότι και στα χρόνια της κατοχής αυτά, τα σιχάματα πάλι έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, συνήθως, φορώντας κουκούλα τότε, σήκωναν το χέρι και το δάχτυλο κι έδειχναν τον πατριώτη που είχε αντισταθεί στο γερμανό κατακτητή, το έκαναν σε πολλές περιοχές, η Κοκκινιά, επειδή είναι εδώ στον Πειραιά, είναι μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση, υπάρχουν πολλές διηγήσεις από αυτά.

Απόσπασμα από το έγγραφο που παρέλαβε η Ελληνοφρένεια

Κάτι αντίστοιχο, χωρίς κουκούλες, είχε γίνει και στα χρόνια της Χούντας και κάτι αντίστοιχο, λίγο πιο light γινόταν στα μετεμφυλιακά χρόνια, το κράτος που έφτιαξαν οι νικητές του Εμφυλίου της δεκαετίας του 50 και του 60. Αυτή είναι μία από τις αρχές, το σήκωμα του δαχτύλου, δηλαδή, και του χεριού, και τις αξίες της δωσιλογικής δεξιάς σε αυτόν τον τόπο, της δεξιάς των ρουφιάνων, των χαφιέδων, των καταδοτών, των σιχαμάτων, δηλαδή, για να γυρίσουμε και στα χρόνια, του δημοτικού, των ερπετών αυτών που, επειδή, σέρνονται στη γη, προσπαθούν να φτάσουν το μεγαλείο των άλλων, σηκώνοντας το χέρι μπας και ψηλώσουν, μπας και φτάσουν το μεγαλείο των άλλων, όλων αυτών που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο. Έτσι ψηλώνουν αυτοί. Όλα αυτά τα σιχάματα, μόνο έτσι ψηλώνουν, έτσι ξεχωρίζουν απ’ τον βούρκο τους, όχι, όταν βγάζουν το κεφάλι έξω από αυτόν, αυτό είναι αδύνατον, γιατί μόνο εκεί μέσα αναπνέουν, αλλά όταν σηκώνουν το δάχτυλο, βγάζουν το χέρι και νομίζουν ότι έχουν φτάσει στο μπόι των αλλονών. Αυτό είναι και το δικό τους μπόι.

Στα σκατά που κολυμπούν και στο βούρκο, μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Να δείχνουν από απόσταση, να σηκώνουν το δάχτυλο και να σημαδεύουν όποιον αντιστέκεται, όποιον τολμάει να σκέφτεται διαφορετικά από τον ύπουλο τρόπο που σκέφτονται αυτοί. Είτε πολεμάει το γερμανό κατακτητή είτε παλεύει για δημοκρατία με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετωπίζουν.

Είτε παλεύει κάποιος για ελευθερία αργότερα, μέσα στη Χούντα, με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετώπιζαν με την καταδωσία, με τη ρουφιανιά, με την καταγγελία αυτής της πράξης. Είτε πολεμούν όλοι αυτοί για δικαιώματα, στα χρόνια μετά τη Χούντα, πάλι είχες απέναντι σου κάποιους να σηκώνουν το χέρι και να λένε, αυτοί πολεμάνε, αυτοί πάνε πίσω τη χώρα, αυτοί πρέπει να ηρεμήσουν για να προοδεύσει η χώρα και η Ελλάδα. Είτε μετά, την ευμάρεια και στα χρόνια, του μνημονίου κάποιοι αγωνίζονται για δικαιώματα, για να σώσουν ό, τι δικαίωμα μπορούν, πάλι αυτοί βγαίνουν και λένε “αυτοί πάνε πίσω τη χώρα, αυτοί δεν μας αφήνουν να περπατήσουμε, αυτοί κάνουν ανελεύθερα πράγματα. ” Είτε προχθές, που έγινε η διαδήλωση στο άγαλμα του Τρούμαν και πολύ καλά πήγαν εκεί μέλη του ΠΑΜΕ και όποιος εν πάση περιπτώσει θίγεται από αυτό το αποτρόπαιο θέαμα του αγάλματος στο κέντρο της Αθήνας, πάλι βγήκαν διάφοροι να μιλούν για τις μειοψηφίες που αναστατώνουν τη ζωή της πόλης και για ανθρώπους που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που φυλούσαν το άγαλμα.

Πώς μας ήρθαν όλα αυτά και πώς κάναμε όλους αυτούς τους συνειρμούς. Επειδή, από ό,τι φαίνεται, κυβερνάει η Νέα Ρουφιανοκρατία κι όχι η Νέα Δημοκρατία, βάζουμε μια τελεία εδώ, μένουμε στο ίδιο θέμα, αλλάζοντας παραστάσεις.

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν ξέρω, εάν έχετε ακούσει, το πρωί υπάρχει κι ένα θέμα στην επικαιρότητα, ο Βουλευτής, λοιπόν, έκανε μια ανάρτηση το πρωί στο Twitter, επειδή προχθές τα επεισόδια που έγιναν μπροστά, από το άγαλμα του Τρούμαν στην πορεία που είχε το ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών εδώ προς την Αμερικανική Πρεσβεία, κάποιοι πήγαν κι έριξαν μπογιά στο άγαλμα, υπάρχει, και μια σκηνή όπου ένας διαδηλωτής σηκώνει το πόδι και χτυπά με ένα πολύ θεαματικό τρόπο, φαντάζομαι την έχετε δει οι περισσότεροι, έναν αστυνομικό και στη Νομική έριξαν καπνογόνα, δακρυγόνα, αυτά που γίνονται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, και είναι πλάτη αυτός ο διαδηλωτής που χτυπά τον αστυνομικό, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βγήκε σήμερα το πρωί και έδωσε τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

Απόσπασμα από το έγγραφο που παρέλαβε η Ελληνοφρένεια

Λίγο αργότερα, αφού συνέβη αυτό, βγήκε και σε κανάλι, στο ΣΚΑΪ, και είπε, ενώ συζητούσαν, ψάχνουν να βρουν ποιος ακριβώς είναι αυτός ο διαδηλωτής, είπε, αποκάλυψε τα στοιχεία, του

– ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ-ΑΡΧΗ – “-Να σας δώσω μία δημοσιογραφική …

-Μια κουβέντα πρέπει να πείτε για την ιστορία αυτή που μας έκανε εντύπωση, αυτόν τον διαδηλωτή – καρατέκα, που επιτέθηκε με δολοφονικό χτύπημα εναντίον αστυνομικού, μας έκανε εντύπωση… τον έχετε βρει αυτόν τον άνθρωπο;

-Τον έχω βρει εγώ.

(μπράβο – με χειροκροτήματα)

-Τον έχω βρει εγώ. ”

-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ – ΤΕΛΟΣ-

Πετιέται, λοιπόν, ενώ ο Οικονόμου ρωτάει τον Ειδικό Φρουρό, εάν έχουν βρει αυτόν που χτύπησε τον συνάδελφό τους αστυνομικό, σε μια μάχη-πάλη που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, από αυτές που γίνονται σε όλα τα κέντρα των πόλεων, πάντα σε διαδηλώσεις, επειδή οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση ευτυχώς να διαμαρτύρονται για πράγματα που δε νιώθουν ότι είναι σωστά, οι Αρχές πάντα θα πάνε και θα στήσουν μπροστά τις δυνάμεις των ΜΑΤ της Αστυνομίας ή του στρατού σε άλλες περιοχές ή σε άλλες καταστάσεις, έτσι, λοιπόν, πάντα γίνονται τέτοιες μάχες.

Ενώ ο Οικονόμου ρωτάει τον Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών, πετιέται με χαρά, τη χαρά του Δημοτικού που λέγαμε και πριν ο Βουλευτής και λέει εγώ τον έχω βρει με πολύ μεγάλη χαρά, είχε κάνει ήδη την ανάρτηση των στοιχείων του και συνεχίζει ο Οικονόμου να μιλάει με τον Ντούμα, τον Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών και ξαναπετιέται ο Βουλευτής.

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ-ΑΡΧΗ – “-Μισό λεπτό κ. Αυγέρη, ελάτε κ. Ντούμα.

-Θα σας πει με λεπτομέρειες ο κ. Μπογδάνος, εγώ να τον επιβεβαιώσω, μάλλον, ότι είναι γνωστός στην Αστυνομία …

-Τον ξέρετε, δηλαδή…

-Βεβαίως.

-Μάλιστα…

-και θα συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν και συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου ή οτιδήποτε άλλο.

-Ήταν στην πορεία του ΠΑΜΕ.

-Είναι μέλος του ΠΑΜΕ αυτός; Τον έχετε τσεκάρει; Τον ξέρετε;

-ο άνθρωπος αυτός….

-ξέρουμε το όνομά του, δεν μας απασχολεί πού….

-Έχει σημασία, το εάν παρεισέφρησε στην πορεία του ΠΑΜΕ ή ήταν μέλος του ΠΑΜΕ, έχει σημασία αυτό και μην κατηγορούμε το ΠΑΜΕ.

-δεν ήταν περαστικός.

δεν ξέρω.

-ήταν μέρος.

-Ελάτε κ. Μπογδάνε.

-Κωνσταντίνε, τί λες; ”

-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ- ΤΕΛΟΣ-

Ελάτε κ. Μπογδάνε, γιατί ήθελε να μιλήσει ο κ. Μπογδάνος, δίπλα ήθελε να πει γιατί είχε πάρει τα στοιχεία και αυτή τη χαρά δεν πρέπει να του τη στερήσουμε και έβαλε την κουκούλα και είπε.

Απόσπασμα από το έγγραφο που παραλάβαμε
  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ- ΑΡΧΗ –

“-Επειδή έχω μία. ειδική σχέση με τους Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας και επειδή ο συγκεκριμένος δράστης της επίθεσης με κλωτσιά τύπου πολεμικών τεχνών εναντίον αστυνομικού στο περιθώριο των κινητοποιήσεων του Σαββάτου έχει κι αυτός καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, από χθες γνωρίζω ότι λέγεται (ηχητικό εφέ που καλύπτει το όνομα) του Σωτήρη και το ειδικά ενδιαφέρον είναι ότι είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος και επίσης υπήρξε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Συσπείρωση. ”

“-Τον έχετε βρει αυτόν τον άνθρωπο;

-Τον έχω βρει εγώ. ”

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ- ΤΕΛΟΣ
  • – (ηχητικά) Βγάλε την κουκούλια, δε σου χρειάζεται. Προχώρα. Δείξε μου έναν, έναν!
  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ- ΑΡΧΗ

“-Γνωρίζω ότι λέγεται (ηχητικό εφέ που καλύπτει το όνομα) του Σωτήρη και το ειδικά ενδιαφέρον είναι ότι είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. ”

-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ – ΤΕΛΟΣ

Χωρίς κουκούλα, βγάλε την κουκούλα, όπως έλεγαν και στην Κοκκινιά τότε, από ταινία είναι το απόσπασμα, δε χρειάζεται να την φοράς, όντως την έχει βγάλει και σηκώνει το δάχτυλο και δίνει τα στοιχεία, έχει υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από το ΚΚΕ, για όλη αυτήν την πρωτότυπη, είναι η αλήθεια, γιατί είναι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προερχόμενος από το χώρο της Δημοσιογραφίας, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποκαλεί έτσι ωμά και με τέτοια χαρά, όπως στο Δημοτικό, με τέτοια χαρά να αποκαλύπτει τα στοιχεία ανθρώπου ή να αναπαράγει τα στοιχεία ανθρώπου που έχουν δημοσιευτεί στα social media, όλο αυτό δεν το είχαμε ζήσει μέχρι τώρα κι επειδή σήμερα συμπληρώνονται και τρεις μήνες από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, ενός ευρωπαϊκού κατά τα άλλα κόμματος, ενός σύγχρονου, μοντέρνου κόμματος κι επειδή όλα αυτά, παραπέμπουν στη Νέα Ρουφιανοκρατία και συνειδητοποιούμε ότι είναι ένας πολύ μικρός τόπος για να αντέχει τόσο μεγάλες ρουφιανιές, αλλιώς κάπως είχαν κινηθεί στην προεκλογική περίοδο κι έρχονται όλα αυτά και κάθονται μαζί με κάτι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που είπε στη Βουλή προχθές ότι δε θα γίνει η χώρα των κατατρεγμένων, που θα υπερασπίζεται και θα γίνει στοργή στους κατατρεγμένους η Ελλάδα, που πάντα ήταν αυτό η Ελλάδα, που πάντα, ήταν αυτό από την αρχαιότητα η Ελλάδα και έτσι έχουμε μάθει και τον ξένιο Δία και και και όλα τα υπόλοιπα, επειδή έρχονται σε συνέχεια κάποιων δηλώσεων που ωμά και χύμα, αναφέρονται στον όρο λαθρομετανάστες, που είναι ένας πολύ προσβλητικός όρος για κάθε άνθρωπο, επειδή έρχονται σε συνέχεια όλα αυτά, άλλων δηλώσεων του Βορίδη που έλεγε ότι δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής βοήθειας, οι κατατρεγμένοι που έρχονται σε αυτόν τον τόπο, όλα αυτά, λοιπόν, άνετα οι εμείς εδώ καλυπτόμαστε από αυτόν τον τίτλο, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει η Νέα Ρουφιανοκρατία.

Έχουμε αφήσει στη μέση, όμως, την καταγγελία.

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ-ΑΡΧΗ –

“-Μάλιστα, άρα ήταν μέλος, λοιπόν, εκεί του ΠΑΜΕ και ήταν εκεί κανονικά ο άνθρωπος, δεν είχε μπει από κάπου αλλού, ήταν στην πορεία, και στη συγκέντρωση κανονικά. Μάλιστα, καλώς.

-Είναι ένας άνθρωπος οργανωμένος στην ΚΝΕ και υποψήφιος του ΚΚΕ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

-καλό είναι να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

-Βέβαια…

-Το ΚΚΕ…

-Θα πρέπει να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη και νομίζω ότι θα γίνει αυτό…είναι θέμα χρόνου

-Πέρα από το ποινικό …

-όπως μας εντυπωσίασε ο τρόπος που κινήθηκε

-Πέρα από το ποινικό που πέρασε στο αυτόφωρο, πέρα από το ποινικό που πέρασε το αυτόφωρο, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για την πράξη του αυτή…

-Συμφωνώ με αυτό…

-…τίθεται ένα πολύ σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Πώς αντιδρά σε αυτήν την ενέργεια του μέλους του του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και του Υποψηφίου του στη Θήβα το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ελλάδος… ”

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ- ΤΕΑΟΣ –

Εδώ το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να απαντήσει στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο πρέπει να λογοδοτήσει, όχι μόνο να απαντήσει, γιατί είναι αίτημα των καιρών, κάποτε το Κομμουνιστικό Κόμμα λογοδοτούσε παντού, σε Δικαστές, σε στρατοδικεία, στο Βασιλιά, πάντα στον Πρέσβη και τώρα στον Πρέσβη, ο Πρέσβης είναι μια διαχρονική αξία στην οποία πρέπει να λογοδοτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και θέτει συνεχώς ερωτήματα, γιατί βγήκε και σε δύο κανάλια ο Μπογδάνος σήμερα το πρωί και πρέπει να απαντήσει, το Κομμουνιστικό Κόμμα να απαντήσει γενικώς τί ήταν αυτός, εάν είναι δικός του, γιατί το έκανε και και και…

Ένα τραγούδι γιατί το βαρύναμε, ένα τραγούδι δε Θα κρατήσει πολύ, κανά λεπτό… –

ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΆ -ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ-

Απόσπασμα από το έγγραφο που παραλάβαμε

Ενδιάμεσα έχει μπει ηχητικό εφέ “Yes please go on” (από απόσπασμα εκπομπής που το έχει πει ο Μπογδάνος)

Τι τραγούδι κι αυτό, ταιριάζει λίγο με το κλίμα των όσων λέμε εδώ και των όσων μας απασχολούν, ταιριάζει απόλυτα, τα Ημισκούμπρια από τα παλιά.

Έχουμε μείνει ότι πρέπει να απαντήσει το ΚΚΕ στο Μπογδάνο γιατί όταν ρωτάει ο Μπογδάνος πρέπει να απαντήσει ένα κόμμα.

-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA – ΑΡΧΗ –

“-Πρόκειται για εσκεμμένα και απαράδεκτα ψέματα από την πλευρά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τα οποία προσωπικά με λυπούν και συν τοις άλλοις το ΚΚΕ πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εάν είναι δικός τους, ας πει είναι δικός μας και είναι σε αυτοάμυνα. ”

-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA – ΤΕΛΟΣ –

Και γιατί να υπάρχει ΚΚΕ; Το επόμενο είναι αυτό που θα ακούσουμε. Ε δεν απέχει, έτσι κι αλλιώς στην Ευρώπη το συζητάνε πολύ έντονα για το ΚΚΕ γενικώς, για τις ιδέες τις συγκεκριμένες και μάλιστα και σε άλλο κανάλι τώρα, γιατί βγήκε και στον Alpha, αυτά τα είπε το πρωί στο ΣΚΑΪ, αμέσως μετά βγαίνει ο Μπογδάνος στον Alpha στην εκπομπή του Χατζή και της Λήδας Μπόλλα. κι εκεί έχουν βάλει τη φωτογραφία».

Το σύνολο του ως άνω ραδιοφωνικού αποσπάσματος αποτελεί μια προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησης μου. Ειδικότερα, το σύνολο του ως άνω ραδιοφωνικού αποσπάσματος, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων.

Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως καταδότη και ρουφιάνο στη μεταπολεμική περίοδο υπό το περίφημο «κράτος της δεξιάς», καθώς και ως καταδότη και ρουφιάνο στη δικτατορική περίοδο είναι οι εξής: «Από μικρός, από το Δημοτικό, ήμουν κι εγώ κάποτε εκεί, σιχαινόμουν τους ρουφιάνους, αυτά τα σιχάματα… Αυτά τα σιχάματα, αυτές τις πρόστυχες και δυστυχισμένες ψυχές και μούρες και μυαλά τα ένιωθα πάντα απέναντι… Μεγαλώνοντας μετά, όταν ωριμάσαμε κι όχι μόνο στο σχολείο, μάθαμε ότι και στα χρόνια της κατοχής αυτά τα σιχάματα πάλι έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, συνήθως, φορώντας κουκούλα τότε… Κάτι, αντίστοιχο, χωρίς κουκούλες, είχε γίνει και στα χρόνια της Χούντας και κάτι αντίστοιχο, λίγο πιο light γινόταν στα μετεμφυλιακά χρόνια… Αυτή είναι μία από τις αρχές, το σήκωμα του δαχτύλου, δηλαδή, και του χεριού, και τις αξίες της δωσιλογικής δεξιάς σε αυτόν τον τόπο, της δεξιάς των ρουφιάνων, των χαφιέδων, των καταδοτών, των σιχαμάτων, δηλαδή, για να γυρίσουμε και στα χρόνια του δημοτικού, των ερπετών αυτών…

Στα σκατά που κολυμπούν και στο βούρκο, μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Να δείχνουν από απόσταση, να σηκώνουν το δάχτυλο και να σημαδεύουν όποιον αντιστέκεται, όποιον τολμάει να σκέφτεται διαφορετικά από τον ύπουλο τρόπο που σκέφτονται αυτοί… Επειδή, από ό,τι φαίνεται, κυβερνάει η Νέα Ρουφιανοκρατία κι όχι η Νέα Δημοκρατία… γιατί ήθελε να μιλήσει ο κ. Μπογδάνος, δίπλα ήθελε να πει γιατί είχε πάρει τα στοιχεία και αυτή τη χαρά δεν πρέπει να του τη στερήσουμε και έβαλε την κουκούλα και είπε… Βγάλε την κουκούλα, δε σου χρειάζεται. Προχώρα. Δείξε μου έναν, έναν!… Χωρίς κουκούλα, βγάλε την κουκούλα, όπως έλεγαν και στην Κοκκινιά τότε, από ταινία είναι το απόσπασμα, δε χρειάζεται αν την φοράς, όντως την έχει βγάλει και σηκώνει το δάχτυλο και δίνει τα στοιχεία, έχει υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από το ΚΚΕ, για όλην αυτήν την πρωτότυπη, είναι η αλήθεια, γιατί είναι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου… προερχόμενος από το χώρο της Δημοσιογραφίας, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποκαλεί έτσι ωμά και με τέτοια χαρά, όπως στο Δημοτικό, με τέτοια χαρά, να αποκαλύπτει τα στοιχεία ανθρώπου ή να αναπαράγει τα στοιχεία ανθρώπου που έχουν δημοσιευτεί στα social media… κι επειδή όλα αυτά παραπέμπουν στη Νέα Ρουφιανοκρατία και συνειδητοποιούμε ότι είναι ένας πολύ μικρός τόπος για να αντέχει τόσο μεγάλες ρουφιανιές… η Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει η Νέα Ρουφιανοκρατία… Ένα τραγούδι γιατί το βαρύναμε, ένα τραγούδι δε θα κρατήσει πολύ, κανά λεπτό…

-ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ – ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ-…».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής εξυπηρετούσε μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο ονοματεπώνυμό μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο του εν λόγω αποσπάσματος ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, το ανωτέρω απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελεί τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 8-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FΜ» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στα ακόλουθα ραδιοφωνικά αποσπάσματα:

«(…) Και πάμε στον εθνικό ρουφιάνο, όπως αποκαλείται στα social media, από χθες, με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχει κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, γενικώς, στον λίγο χρόνο που τον γνωρίζουμε από τη δημοσιογραφία και την πολιτική, κατακτά τίτλους συνεχώς, θα ακούσουμε μια παλιά του δήλωση που μιλούσε για τον Τσολάκογλου τότε, ένας από τους δοτούς πρωθυπουργούς της κατοχής, οι Γερμανοί τους επέλεγαν, τους επέβαλαν και ήταν εκεί για να προσφέρουν έργο στους Ναζί και στη Γερμανία, θα ακούσουμε εδώ το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τι γλυκά λόγια μιλάει για. τον Τσολάκογλου (…).

(…) έδειξε ένα ενδιαφέρον για τον Πρωθυπουργό των κουκουλοφόρων, γιατί όλα αυτά έρχονται και δένουν πάρα πολύ γλυκά και όμορφα (…)

(…) Ρε συ, είναι ανάγκη να μας βάζετε αυτά τα σκουλήκια, αυτούς τους ρουφιάνους, αυτούς τους γυμνοσάλιαγκες να ακούμε τα καθάρματα τα φασισταριά μέρα -μεσημέρι; Βάλτε τον Άδωνι! Χίλιες φορές τον Άδωνι, ρε γαμώτο.

Τον βάλαμε, για την επανάληψη το βάλαμε για το απόγευμα, είμαστε και μεσημέρι ζωντανά, ναι καταλαβαίνω, όμως.

Μα είναι δυνατόν να ακούμε το φασισταριό, το το το, τι να πω ένα σκουλήκι είναι ρε γαμώτο.

Δε λέω, δε λέω, αλλά ας ξέρουμε και τί γίνεται.

Μα έτσι δεν το ξέρουμε ποια;

Ε όχι όλοι.

Τα φασισταριά δεν τα ξέρουμε; Και πάνε και ψηφίζουνε τα ζώα

Για ποιον λέτε τώρα;

Τον Μπογδάνο, πώς διάολο τον λένε τώρα, τον φασίστα, το κάθαρμα.

O Μπογδάνος δεν είναι φασίστας.

Τί είναι;

Ένα απλό πλυντήριο (…).

(…) Βγάλε την κουκούλα δε σου χρειάζεται. Προχώρα. Δείξε μου έναν. Έναν.

Γνωρίζω ότι λέγεται (ηχητικό εφέ που καλύπτει το όνομα) του Σωτήρη, και το ειδικά ενδιαφέρον είναι ότι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος.

Θα το ακούμε κάθε μέρα για να καταλαβαίνουμε πώς πρέπει να είναι ο σωστός πολίτης που εφαρμόζει ρητά την οδηγία του Γεωργίου Παπαδόπουλου που λέει το σύντροφό μας και το γείτονα, μας πρέπει να λίγο κι εάν βλέπουμε κάτι που δεν μας αρέσει, ξέρουμε όλοι ποιο είναι αυτό, να κάνουμε τις δέουσες κινήσεις και η πιο δέουσα κίνηση είναι να το ξεφωνίζεις, κατευθείαν, αλλιώς δεν μπορείς να είσαι βουλευτής του Κοινοβουλίου, εάν δεν κατονομάζεις, δε δείχνεις τον πολίτη που διαμαρτύρεται και πάνω στη διαμαρτυρία γίνονται αυτά που γίνονται (…).

(…) Στα γραφεία του ΚΚΕ προσπάθησε να εισβάλει το πρωί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως δήλωσε ο ίδιος, ψάχνει να βρει τον Κνίτη που επιτέθηκε στον αστυνομικό το Σάββατο και να τον παραδώσει στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Τον βουλευτή κατέβασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα κάγκελα του κτηρίου που ήταν κρεμασμένος (….).

(…) Τι έγινε, βγήκε εκεί ο Μπογδάνος; O Μπογδάνος μού βρίσε τον Χίτλερ; Έχει βουήξει να ούμε τί κάνει τί έχει πάρει Αρτέμης Μάτσας;

Αρτέμης Μάτσας, Σπήλιος Γούτσης, Δήμος Σταρένιος, γενικώς, όλη αυτή η σειρά.

Δήμος Βερύκιος…

Δήμος Βερύκιος, α οκ οκ δε θα το έλεγα, δε μπαίνουν στο στόμα μου τέτοια, αλλά ναι, αφού το λέτε.

Ένα συνάδελφό του τον αφήσανε ανάπηρο οι αστυνομικοί ένα δημοσιογράφο, εκεί ζήταγε τα στοιχεία; Τα έβγαλε στη χώρα;

Εκεί, νομίζω, δεν είχε πληροφόρηση ο Μπογδάνος ακόμα, δεν ξέρω καν εάν υπήρχε τότε στη ζωή μας ο Μπογδάνος να κάνει τις ρουφιανιές του (…)

(…) Αποστόλη, να σου πω τώρα, δηλαδή, αλήθεια, πέσαμε από τα σύννεφα με αυτά που είπε το σκουπίδι; Από αυτό το σκουπίδι που συμπονούσε το Ρουπακιά κι έβριζε τη μάνα του Παύλου, πέσαμε απ’ τα σύννεφα, ξέρω γω;

Κοίταξε να δεις, εγώ ναι, δηλαδή, εάν είναι δυνατόν να τους είχες όλους αυτούς για ρουφιάνους ακροδεξιούς εγώ δεν τους το’ χα.

Αυτός…

… ήταν δωσίλογοι, ακροδεξιοί, κατακάθια της Χούντας; Α στο διάολο. Πώς την πατήσαμε πάλι ρε; (…)

(…) Απλά για να λέμε τώρα και μία αλήθεια, βλέπω και χαίρομαι πάρα πολλούς αναρχικούς που δίνουν συγχαρητήρια στο ΚΚΕ και, επίσης, όταν κάνουν κάτι σωστό οι αναρχικοί, πρέπει να το λέμε, όπως, ας πούμε, όταν πλακώσαν το Μπογδάνο γιατί ο Μπογδάνος (…).

Και το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων αποτελεί μια προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησης μου. Ειδικότερα, το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν εκ νέου ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως καταδότη και ρουφιάνο στη δικτατορική περίοδο, ως ακροδεξιό και φασίστα, ως άξιο να δεχθώ περιφρόνηση και βία είναι οι εξής: «Και πάμε στον εθνικό ρουφιάνο, όπως αποκαλείται στα social media, από χθες… θα ακούσουμε εδώ το Βουλευτή της Νέας /δημοκρατίας, με τί γλυκά λόγια μιλάει για τον Τσολάκογλου… Ρε συ, είναι ανάγκη να μας βάζετε αυτά τα σκουλήκια, αυτούς τους ρουφιάνους, αυτούς τους γυμνοσάλιαγκες να ακούμε τα καθάρματα τα φασισταριά… Μα είναι δυνατόν να ακούμε το φασισταριό, το το το, τι να πω ένα σκουλήκι είναι ρε γαμώτο… Τα φασισταριό δεν το ξέρουμε; Και πάνε και ψηφίζουνε τα ζώα… Τον Μπογδάνο, πώς διάολο τον λένε τώρα, τον φασίστα, το κάθαρμα… Βγάλε την κουκούλα δε σου χρειάζεται. Προχώρα. Δείξε μου έναν.

Απόσπασμα από το έγγραφο που παραλάβαμε

Έναν… Θα το ακούμε κάθε μέρα για να καταλαβαίνουμε πώς πρέπει να είναι ο σωστός πολίτης που εφαρμόζει ρητά την οδηγία του Γεωργίου Παπαδόπουλου… δεν ξέρω καν εάν υπήρχε τότε στη ζωή μας ο Μπογδάνος να κάνει τις ρουφιανιές του… Αποστόλη, να σου πω τώρα, δηλαδή, αλήθεια, πέσαμε από τα σύννεφα με αυτά που είπε το σκουπίδι; Από αυτό το σκουπίδι που συμπονούσε το Ρουπακιά κι έβριζε τη μάνα του Παύλου, πέσαμε απ’ τα σύννεφα, ξέρω γω;… Κοίταξε να δεις, εγώ ναι, δηλαδή, εάν είναι δυνατόν να τους είχες όλους αυτούς για ρουφιάνους ακροδεξιούς εγώ δεν τους το χα… ήταν δωσίλογοι, ακροδεξιού κατακάθια της Χούντας; Α στο διάολο. Πώς την πατήσαμε πάλι ρε… όταν κάνουν κάτι σωστό οι αναρχικοί, πρέπει να το λέμε, όπως, ας πούμε, όταν πλακώσαν το Μπογδάνο γιατί ο Μπογδάνος (…).

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα ραδιοφωνικά αποσπάσματα εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο επώνυμό μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο των εν λόγω αποσπασμάτων ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος που επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, τα ανωτέρω αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 9-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FΜ» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στα ακόλουθα ραδιοφωνικά αποσπάσματα:

«(…) Πέντε νέες καταδόσεις χωρίς κουκούλα έκανε σήμερα, ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ένα γείτονά του, έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου, έναν ταξιτζή που ψηφίζει ΚΚΕ, έναν παραγωγό λαϊκής αγοράς και ένα σκυλί που γάβγιζε.

Και οι πέντε έχουν οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα (…).

(…) Εγώ δεν είμαι και Μπογδάνος να έχω την άνεση να ρουφιανεύω έτσι. (…)

(…) Βλέπεις από ποιους γράφεται όμως…

Γράφεται από αυτούς που είναι οι ίδιοι φασίστες.

Από τους ημιμαθείς ή τους αμόρφωτους, από αυτούς γράφεται και από αυτούς που έχουν δόλο, βέβαια, να τη γράψουν λάθος.

Ποιος είναι ο φοβερότερος από αυτούς;

Ποιος;

O Μπογδάνος

O ημιμαθήτερος, αυτός είναι όλων.

Α εν καταλαβαίνει τί λέει (…).

(…) Όσον αφορά το Μπογδάνο και τα Μπογδανοειδή, νομίζετε ότι επειδή δε μπήκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, αυτοί εξατμίστηκαν;

Όχι. Στις γειτονιές μια χαρά υπάρχουν.

Απορροφήθηκαν από άλλα κόμματα.

Υπάρχουν στις γειτονιές και πλέον υπάρχουν και πολιτικά, αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί πριν έβλεπες φάτσα κι έβγαζες συμπέρασμα, τώρα είναι λίγο κρυμμένοι, είναι μεταμφιεσμένοι σε δημοκράτες (…).

(…) Τί να πάθουμε προστατίτιδα;

Όχι παιδάκι μου, για το άλλο.

Εγώ θα πάω πάντως, για το άλλο, για να κάνω το Μπογδάνο.

Α, θα πας για Μπογδάνο;

Όχι, θα πάω κι εγώ για κατούρημα αλλά το άλλο…

Το άλλο το… ξέρω… το χοντρό.

Ναι, μπράβο…

Μπογδάνο, καλά το είπες,

Για να χέσω το Μπογδάνο.

Πού ήταν ο Μπογδάνος όταν βάραγαν τους συνταξιούχους;

Δεν είχε μπλοκάκι να σημειώσει να τους φακελώσει τότε.

Πού ήταν όταν χτυπούσαν το παιδάκι στη Θεσσαλονίκη και…

Ε, πόσα να προλάβει κι αυτός, ένας ρουφιάνος χειμώνα – καλοκαίρι, πόσα;

Κοίτα, του πλέκω μια χρυσή κουκούλα.

Ναι, δε θα τον χαλάσει, όχι ότι δεν έχει, αλλά είναι πιο παραδοσιακός από ό,τι ξέρω, θέλει τη μαύρη αυτή που φορούσαν οι πρόγονοί του. (…).

(…) Το ΚΚΕ εδώ μάλιστα τον αποκαλεί και σαχλαμάρα και γενικώς έχει προκαλέσει όπου πηγαίνει και εντός κι εκτός χώρας προκαλεί αυτά που προκαλεί κάθε άδειος τενεκές που θέλει να κάνει φασαρία με την ύπαρξή του. (…)».

Το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων αποτελούν μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησης μου. Ειδικότερα, το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν εκ νέου κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως φασίστα, ως ημιμαθή και αμόρφωτο, ως άξιο προσβλητικών συμπεριφορών είναι οι εξής: «Πέντε νέες καταδόσεις χωρίς κουκούλα έκανε σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος… Εγώ δεν είμαι και Μπογδάνος να έχω την άνεση να ρουφιανεύω έτσι… Γράφεται από αυτούς που είναι οι ίδιοι φασίστες. Από τους ημιμαθείς ή τους αμόρφωτους… Ποιος είναι ο φοβερότερος από αυτούς;… O Μπογδάνος. O ημιμαθήτερος, αυτός είναι όλων. Δεν καταλαβαίνει τί λέει… Όσον αφορά το Μπογδάνο και τα Μπογδανοειδή, νομίζετε ότι επειδή δε μπήκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, αυτοί εξατμίστηκαν; Όχι. Στις γειτονιές μια χαρά υπάρχουν… Για να χέσω το Μπογδάνο. Πού ήταν ο Μπογδάνος όταν βάραγαν τους συνταξιούχους; Δεν είχε μπλοκάκι να σημειώσει να τους φακελώσει τότε… Ε, πόσα να προλάβει κι αυτός, ένας ρουφιάνος χειμώνα — καλοκαίρι, πόσα; Κοίτα, του πλέκω μια χρυσή κουκούλα. Ναι, δε θα τον χαλάσει, όχι ότι δεν έχει, αλλά είναι πιο παραδοσιακός από ό, τι ξέρω, θέλει τη μαύρη αυτή που φορούσαν οι πρόγονοί του… προκαλεί αυτά που προκαλεί κάθε άδειος τενεκές που θέλει να κάνει φασαρία με την ύπαρξή του…».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα ραδιοφωνικά αποσπάσματα εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο επώνυμο μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο των εν λόγω αποσπασμάτων ραδιοφωνικής εκπομπής είναι

άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητά μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, τα ανωτέρω αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 10-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στα ακόλουθα ραδιοφωνικά αποσπάσματα:

«(…) Είπαμε να ξεκινήσουμε με το Βουλευτή της Καρδιάς μας, τον εθνικό ρουφιάνο της χώρας, πλέον και με τη Βούλα, δε θέλει να τον λέμε έτσι και έχει πει ότι τον στοχοποιούμε. Ήθελε ο Αρτέμης Μάτσας; Δεν ήθελε. Έμεινε στην ιστορία. Το καλό, όμως, είναι ότι πάμε λίγο παραπέρα.

Δε θα λέμε Μάτσας, δε θα λέμε Δήμος Σταρένιος, ανανεώνεται αυτή η γκάμα, Μπογδάνος. Επαγγελματικός κλάδος που πάντα θα έχει…

Α, το Μπογδάνο…. θα λέμε (…)

(…) Αυτός τώρα λες να είναι ρουφιάνος επειδή είναι δημοσιογράφος ή έτσι ανεξάρτητα;

Ήταν και σαν δημοσιογράφος ρουφιάνος ή τώρα που είναι πολιτικός;

Ναι.

Ήταν ε; (…)

(…) Είναι ΑΡΔ αυτό που λέμε Αλήτες Ρουφιάνοι Αημοσιογράφοι ο Μπογδάνος;

(…)

(…) H χαρά του ρουφιάνου.

H Κοραή τον είπε χαφιέ μπροστά στα μούτρα του.

Είναι πολύ ωραίο με τρεις μήνες στην πολιτική ζωή να σε λένε χαφιέ και ρουφιάνο, όλοι όμως, δημοσιογράφοι, φιλικά προσκείμενοι, εχθρικά προσκείμενοι (…).

(…) θρασύδειλές κότες (…)

(…) και να σκεφτείς ότι αυτός δεν είναι ο πάτος.

Όχι γιατί υπάρχει και Μπογδάνος.

Ναι όλο αυτό μαζί.

Ο Μπογδάνος είναι ρουφιάνος ή θα έλεγες ότι έχει να κάνει με αυτό που διαβάζει η καφετζού στον καφέ; Αυτό που μένει κάτω.

Μουτζώνουν τους 25000 ψηφοφόρους (…)

(…) Εάν εξαιρέσεις όλη αυτή τη σκατίλα που είναι γύρω από τη Νέα Δημοκρατία..

Και μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Προφανώς (…)

(…) Λέει εδώ ένας ακροατής O θα ανοίξω ΙΕΚ ρουφιανοκρατίας με Επίτιμο Καθηγητή το Μπογδάνο. Το μάθημα κοινωνική ρουφιανολογία θα. το κάνει ο ίδιος ο Κωστής (…).

Το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων αποτελούν μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Ειδικότερα, το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως φασίστα, ως ημιμαθή και αμόρφωτο, ως αλήτη και θρασύδειλο είναι οι εξής: «Είπαμε να ξεκινήσουμε με το Βουλευτή της Καρδιάς μας, τον εθνικό ρουφιάνο της χώρας, πλέον και με τη Βούλα… Ήθελε ο Αρτέμης Μάτσας; Δεν ήθελε. Έμεινε στην ιστορία… Δε θα λέμε Μάτσας, δε θα λέμε Δήμος Σταρένιος, ανανεώνεται αυτή η γκάμα, Μπογδάνος. Επαγγελματικός κλάδος που πάντα θα έχει…Α, το Μπογδάνο…. θα λέμε… Ήταν και σαν δημοσιογράφος ρουφιάνος ή τώρα που είναι πολιτικός; Ναι… Είναι ΑΡΔ αυτό που λέμε Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι, ο Μπογδάνος;… H χαρά του ρουφιάνου… να σε λένε χαφιέ και ρουφιάνο… θρασυδειλίες κότες… και να σκεφτείς ότι αυτός δεν είναι ο πάτος. Όχι γιατί υπάρχει και Μπογδάνος… O Μπογδάνος είναι ρουφιάνος… Λέει εδώ ένας ακροατής θα ανοίξω ΙΕΚ ρουφιανοκρατίας με Επίτιμο Καθηγητή το Μπογδάνο. Το μάθημα κοινωνική ρουφιανολογία θα το κάνει ο ίδιος ο Κωστής…».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα ραδιοφωνικά αποσπάσματα εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο επώνυμο μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο των εν λόγω αποσπασμάτων ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, τα ανωτέρω αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 11-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FΜ», ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στα ακόλουθα ραδιοφωνικά αποσπάσματα:

«(…) Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι κάποιος για να αποδομήσει το Μπογδάνο.

Ότι είναι δομημένος ο Μπογδάνος; Άσε μας.

Ναι είναι δομημένος και εσένα θα σε σοδομήσει.

Θα με σοδομήσει; Ωραίες λέξεις χρησιμοποιείς έχεις ανέβει το επίπεδο των λέξεων.

O Μπογδάνος είναι δομημένος όπως λέμε έχεις δομήσει.

Άντε δομήσου, δομημένο σκυλί. (…)

(…) Υπάρχει κάποιος που ξέρει πιο πολλά από εμάς.

Ποιος;

O Μπογδάνος ΧΑΧΑΧΑ (….)

(…) Κουκούλα βάλε, κι αν όχι κουκούλα, βάλε μάσκα Μπογδάνο υ (…)

(…) Μιας και είναι παραγγελιές σήμερα βάλτε μου ένα Μπογδάνο με χλαπάτσα.

Ε όχι ο Μπογδάνος με χλαπάτσα, είναι πλεονασμός.

Είναι όβερ.

Δεν έχω δει πιο σιχαμερό ερπετό από εσένα, στη ζωή μου (ηχητικό μονταρισμένο ως απάντηση στο Μπογδάνο) (…)

(…) Για την παραγγελιά θέλουμε των Κατσιμιχέων Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλια κι εκεί που το λέει βάλε Μπογδάνο με τις βίγκαν παγανίστριες μάγισσες κλπ και λεσβίες.

Και εκεί που λέει ότι ο Αδόλφος σηκώνει τη σβάστιγκα βάλε αυτά που λέει για τον Τσολάκογλου ο μεγάλος.

Ποιος μεγάλος;

O Μεγάλος Μπογδάνος.

Μου έρχεται λόγος εμετός μωρέ.

Μπογδάνο θα λέτε και θα κλαίτε.

Θα κλαίτε από τον πόνο του εμετού που έχει γυρίσει ανάποδα το στομάχι.

Ρε είσαι τρελός ρε (ηχητικό εφέ μετά από απόσπασμα συνέντευξης του Μπογδάνου) (-)»·

Το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων αποτελούν μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Ειδικότερα, το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως άξιο περιφρόνησης, ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως σιχαμένο, ως φασίστα και τρελό είναι οι εξής: «O Μπογδάνος είναι δομημένος όπως λέμε έχεις δομήσει. Άντε δομήσου, δομημένο σκυλί… Κουκούλα βάλε, κι αν όχι κουκούλα, βάλε μάσκα Μπογδάνου… Μιας και είναι παραγγελιές σήμερα βάλτε μου ένα Μπογδάνο με χλαπάτσα. Ε όχι ο Μπογδάνος με χλαπάτσα είναι πλεονασμός. Είναι όβερ. Δεν έχω δει πιο σιχαμερό ερπετό από εσένα στη ζωή μου… Και εκεί που λέει ότι ο αδόλφος σηκώνει τη σβάστιγκα βάλε αυτά που λέει για τον Τσολάκογλου ο μεγάλος. Ποιος μεγάλος; O Μεγάλος Μπογδάνος. Μου έρχεται λίγος εμετός μωρέ… Ρε είσαι τρελός ρε…».

Απόσπασμα από το έγγραφο που παραλάβαμε

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα ραδιοφωνικά αποσπάσματα εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται κατ’ επανάληψη στο επώνυμο μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο των εν λόγω αποσπασμάτων ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, τα ανωτέρω αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας, δεδομένου ότι η ραδιοφωνική εκπομπή σας έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί με υβριστικό και συκοφαντικό τρόπο στο πρόσωπό μου. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 14-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στα ακόλουθα ραδιοφωνικά αποσπάσματα:

«(…) H συζήτηση με το Μπογδάνο πήγε και στη ρουφανιά με το μέλος του ΠΑΜΕ.

(…)

(…) Έχει κάνει παρανομία ουσιαστικά γιατί τον καλύπτει 24 ώρες και μετά, λέει τα. γνωστό, τις παπάτζες τις δικές του (…).

Το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων αποτελούν μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Ειδικότερα, το σύνολο των ως άνω ραδιοφωνικών αποσπασμάτων, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως ρουφιάνο και ως πρόσωπο που λέει ανοησίες είναι οι εξής: «H συζήτηση με το Μπογδάνο πήγε και στη ρουφανιά με το μέλος του ΠΑΜΕ… και μετά λέει τα γνωστά τις παπάτζες τις δικές του».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα ραδιοφωνικά αποσπάσματα εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ως άνω ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρονται στο επώνυμό μου, εξυβρίζοντας με και συκοφαντώντας με. Συνεπώς, το σύνολο των εν λόγω αποσπασμάτων ραδιοφωνικής εκπομπής είναι άκρως

προσβλητικό για την προσωπικότητά μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις μου και, εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντηση μου.

Άλλωστε, τα ανωτέρω αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (https://twitter.com/), στο λογαριασμό τον οποίον τηρείτε με το όνομα χρήστη «Ellinofreneia» (https://twitter.com/Ellinofreneia), ο οποίος έχει περίπου 518.000 ακολούθους, δημοσιεύσατε στις 31-08-2019 και ώρα 8.58 π.μ., το ακόλουθο tweet για το πρόσωπό μου στην ηλεκτρονική                                                    διεύθυνση

https://twitter.com/Ellinofreneia/status/1167829073021812736?s=12 , το οποίο

αναδημοσιεύθηκε από 210 χρήστες του Twitter (Retweets) και συγκέντρωσε 845 Likes, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της προσβολής που υπέστην:

«Επειδή η φαιδρότητα νεοεκλεγέντα θλιβερού κλόουν βουλευτή είναι “γνωστή και ανίκητη, για σένα @LubenMag ερχόμαστε μάρτυρες σε όποιο δικαστήριο σε σύρει η ματαιοδοξία κάθε άδειου τενεκέ που το μόνο που κάνει είναι θόρυβο με το εγώ του».

Στο μήνυμα αυτό, το οποίο παραμένει δημοσιευμένο μέχρι και σήμερα, τα ακόλουθα μέλη του Twitter προέβησαν στα ακόλουθα σχόλια, τα οποία προφανώς επιδοκιμάζετε και υιοθετείτε δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί στη διαγραφή τους ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ως οφείλετε, αλλά παραμένουν δημοσιευμένα μέχρι και σήμερα:

α) ο χρήστης «PukeNuke» σχολίασε «Γιατί καλέ? Τόσο αγώνα κάνατε να βγουν οι μπογδανοι. Τώρα σας χαλάνε?».

β) ο χρήστης «Dennie Darko » σχολίασε «Δε χρειάζονται μάρτυρες. Μια γνωμάτευση από ψυχίατρο χρειάζεται».

γ) ο χρήστης «atmosx» σχολίασε «Αντικειμενικά., πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το να δουλεύεις το σούργελο είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, δεν το κάνεις…ντροπή».

δ) ο χρήστης «Psychovas» σχολίασε «.Όταν έμαθα ότι τον έδειραν (δεν είχα τουίτερ ακόμη), αναρωτήθηκα γιατί να δείρει κάποιος ένα “γλάστρο” μιας μεσημεριανής εκπομπής (δεν πολύ μίλαγε εκεί). Τελικά για να του δώσουν αξία μάλλον…».

ε) ο χρήστης «ypoatomiko somatidio» σχολίασε «Αυτό που ακόμα και σε ένα τουιτ ενάντια, σε έναν επικίνδυνο ακροδεξιό νιώθετε την ανάγκη μερικοί να σχολιάσετε απλά, για να πείτε πόσο ανώτεροι είστε με ξεπερνάει».

στ) ο χρήστης «Πρώτα η Ελλάδα! Πρώτα οι Έλληνες!» σχολίασε «Πόλεμος ελληνοφρένειας Μπογδάνου; Χαχαχα! Πόλεμος των μισθοφόρων των καναλαρχών».

ζ) ο χρήστης «Villis Kabadais» σχολίασε «πρώτη φορά, βλέπω στην ζωή μου τέτοια μπογδανοφιλια στα. σχόλια. …μιλάμε ο ξεπεσμός της χωράς δεν έχει πάτο…».

Το σύνολο του ως άνω tweet σας και των συγκεκριμένων ως άνω σχολίων που το ακολουθούν αποτελούν μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Ειδικότερα, το σύνολο του ως άνω tweet σας και των συγκεκριμένων ως άνω σχολίων, από την αρχή μέχρι και το τέλος τους, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως φαιδρό, θλιβερό, κενό περιεχομένου, ψυχασθενή, επικίνδυνο ακροδεξιό, πρόσωπο που λαμβάνει χρήματα από ΜΜΕ είναι οι εξής: «η φαιδρότητα νεοεκλεγέντα θλιβερού κλόουν βουλευτή είναι γνωστή και ανίκητη… η ματαιοδοξία κάθε άδειου τενεκέ που το μόνο που κάνει είναι θόρυβο με το εγώ του… Μια γνωμάτευση από ψυχίατρο χρειάζεται… πως το να δουλεύεις το σούργελο είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, δεν το κάνεις…ντροπή… αναρωτήθηκα γιατί να δείρει κάποιος ένα “γλάστρο” μιας μεσημεριανής εκπομπής… Αυτό που ακόμα και σε ένα τουιτ ενάντια σε έναν επικίνδυνο ακροδεξιό… Πόλεμος των μισθοφόρων των καναλαρχών… πρώτη φορά βλέπω στην ζωή μου τέτοια μπογδανοφιλια στα σχόλια …μιλάμε ο ξεπεσμός της χωράς δεν έχει πάτο…».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι το συγκεκριμένο ως άνω tweet και τα συγκεκριμένα ως άνω σχόλια εξυπηρετούσαν μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Συνεπώς, το σύνολο του ως άνω tweet και των ως άνω σχολίων είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις εν γένει, κάθε παράγραφος του επιδιώκει τη συκοφάντησή μου.

Άλλωστε, το ως άνω συγκεκριμένο tweet και τα ως άνω συγκεκριμένα σχόλια δεν αποτελούν τη μοναδική προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και προσβολής της προσωπικότητάς μου από πλευράς σας. Έτσι, όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στην ιστοσελίδα σας ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (https://ellinofreneianet.gr/) αναδημοσιεύσατε στις 31-08-2019 άρθρο με τίτλο «Και τα παλιό, τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν»

(https://ellinofreneianet.gr/documents/mousafirides/15388-kai-ta-palia-ta-chronia-oi-anthropoi-san-ton-mpogdano-xechorizan.html ), το οποίο παραμένει δημοσιευμένο μέχρι και σήμερα με 2.552 αναγνώσεις, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της προσβολής που υπέστην, έχοντας το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Και τα παλιό, τα χρόνια, οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν. Κάθε μέρα εμφανίζονταν στο καφενείο του χωριού, ανέβαιναν πάνω σε μια καρέκλα και ξεφούρνιζαν με στόμφο τις σαλεμένες ασυναρτησίες τους. Οι θαμώνες γελούσαν και τους πείραζαν, αλλά πάντα με μέτρο και φροντίδα, στο τέλος τους κέρναγαν και ένα ούζο που το έπιναν μονορούφι.

O μεγαλύτερος φόβος τους όμως ήταν τα παιδιά, ετούτα δεν τους άφηναν σε ησυχία, τους πετούσαν πέτρες, τους κρεμούσαν κουδούνια και τους υπέβαλλαν σε ό,τι αυτοσχέδιο κάζο μπορούσε να συλλάβει το ανώριμο μυαλό τους. Μέχρι να τα πάρει είδηση καμιά γυναίκα και να τους βάλει τις φωνές, τότε ούρλιαζαν όλα μαζί ένα μεγάλο «ουυυυυυ» στο άτυχο θύμα τους και έφευγαν τρέχοντας για το επόμενο παιχνίδι τους.

Αυτή λίγο πολύ ήταν η καθημερινότητά των Μπογδάνων μιας όχι και τόσο παλιότερης εποχής. Κάθε χωριό είχε τουλάχιστον έναν από δαύτους. Μέρος της κοινότητας, σίγουρα, αλλά, και δακτυλοδεικτούμενοι, κωμικές και θλιβερές υπάρξεις ταυτόχρονα. Οι μαμάδες τους έδειχναν στα παιδιά τους κάθε φορά, που έκαναν κάποια σκανταλιά, και τα φοβέριζαν ότι θα καταλήξουν σαν και αυτούς. Δεν άλλαξαν και πολλά από τότε, απλώς ήρθε η τηλεόραση και από ανίδεοι παλιάτσοι ενός και μόνο χωριού, οι Μπογδάνοι έγιναν οι πρόθυμοι καραγκιόζηδες μιας ολόκληρης χώρας.

Αλιεύσαμε από το facebook του Dimitris Tsirkas».

Το σύνολο του ως άνω αναδημοσιευθέντος άρθρου αποτελεί μια ακόμη προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Ειδικότερα, το σύνολο του ως άνω αναδημοσιευθέντος άρθρου, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων. Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, δεδομένου ότι με παρουσιάζουν ως ανόητο, ως ψυχασθενή, ως κωμική και θλιβερή φιγούρα είναι οι εξής: «Και τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν… ξεφούρνιζαν με στόμφο τις σαλεμένες ασυναρτησίες τους. Οι θαμώνες γελούσαν και τους πείραζαν… τους πετούσαν πέτρες, τους κρεμούσαν κουδούνια και τους υπέβαλλαν σε ό, τι αυτοσχέδιο κάζο… τότε ούρλιαζαν όλα μαζί ένα μεγάλο «οουυυυυ» στο άτυχο θύμα τους… των Μπογδάνων… Κάθε χωριό είχε τουλάχιστον έναν από δαύτους. Μέρος της κοινότητας, σίγουρα, αλλά και δακτυλοδεικτούμενοι, κωμικές και θλιβερές υπάρξεις ταυτόχρονα. Οι μαμάδες τους έδειχναν στα παιδιά τους κάθε φορά που έκαναν κάποια σκανταλιά και τα φοβέριζαν ότι θα καταλήξουν σαν και αυτούς… από ανίδεοι παλιάτσοι ενός και μόνο χωριού, οι Μπογδάνοι έγιναν οι πρόθυμοι καραγκιόζηδες μιας ολόκληρης χώρας».

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι το συγκεκριμένο άρθρο εξυπηρετούσε μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται κατ’ επανάληψη το επώνυμό μου, στο πλαίσιο της εξύβρισης και συκοφάντησής μου. Συνεπώς, το σύνολο του ως άνω άρθρου είναι άκρως προσβλητικό για την προσωπικότητα μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, και, εν γένει, κάθε παράγραφός του επιδιώκει τη συκοφάντησή μου.

Για όλους τους ως άνω αναφερόμενους λόγους 1) η ως άνω από 7-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 2) η ως άνω από 8-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 3) η ως άνω από 9-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 4) η ως άνω από 10-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 5) η ως άνω από 11-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 6) η ως άνω από 14-10-2019 ραδιοφωνική εκπομπή σας, 7) το ως άνω από 31-08- 2018 tweet σας, το οποίο δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό που τηρείται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (https://twitter.com/) με το όνομα χρήστη Ellinofreneia (https://twitler.com/Ellinofreneia), με τα ως άνω συγκεκριμένα σχόλια στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://twitter.com/Ellinofreneia/status/1167829073021812736?s=12 , 8) το ως άνω από 31-08-2019 άρθρο με τίτλο «Και τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν» (https://ellinofreneianet.gr/documents/mousafirides/15388-kai-ta-palia-ta-chronia-oi-anthropoi-san-ton-mpogdano-xechorizan.html ), αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (https://ellinοfreneianet.gr/), κατά όλο το περιεχόμενο τους και όχι μόνο κατά ορισμένες φράσεις, θίγουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και. για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποκαταστήσετε άμεσα την προσβολή που έχετε διαπράξει στο πρόσωπό μου ως εξής:

Α. Ως προς τις ως άνω από 7-10-2019, 8-10-2019, 9-10-2019, 10-10-2019, 11-10- 2019, 14-10-2019 ραδιοφωνικές εκπομπές σας, ανακοινώνοντας μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής σας το ακόλουθο κείμενο σε αντίστοιχες κατά προσέγγιση ημέρες και ώρες με αυτές κατά τις οποίες έλαβαν χώρα οι ως άνω προσβολές, εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος:

«Οι ραδιοφωνικές εκπομπές μας οι οποίες έλαβαν χώρα στις 7-10-2019, 8-10-2019, 9-10-2019,10-10-2019,11-10-2019,14-10-2019 εμπεριείχαν υβριστικές και

προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Για τους λόγους αυτούς όλες οι ως άνω εκφράσεις ανακαλούνται. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Β. Ως προς το ως άνω από 31-08-2018 tweet σας, το οποίο δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό που τηρείται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (https|://twitter.com/) με το όνομα χρήστη Ellinofreneia (https://twitter.com/Ellinofreneia), με τα ως άνω συγκεκριμένα σχόλια στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://twitter.com/Ellinofreneia/status/1167829073021812736?s=12, προβαίνοντας στη διαγραφή τους και δημοσιεύοντας στον ίδιο λογαριασμό που τηρείται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το ακόλουθο κείμενο, εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος:

«Το από 31-08-2019 tweet μας και συγκεκριμένα σε αυτό σχόλια, τα οποία δημοσιεύθηκαν   στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://twitter.com/Ellinofreneia/status/1167829073021812736?s=12 , ανακαλούνται, καθώς εμπεριείχαν υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Απόσπασμα από το έγγραφο που παραλάβαμε

Γ. Ως προς το ως άνω από 31-08-2019 άρθρο με τίτλο «Και τα παλιό, τα χρόνια οι άνθρωποι σαν                                       τον                          Μπογδάνο            ξεχώριζαν»

(https://ellinofreneianet.gr/documents/mousafirides/15388-kai-ta-palia-ta-chronia-oi-anthropoi-san-ton-mpogdano-xechorizan.html ), το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (https://ellinofreneianet.gr/), προβαίνοντας στη διαγραφή του και δημοσιεύοντας σε αντίστοιχη θέση στην ως άνω ιστοσελίδα σας με αυτή που αναδημοσιεύθηκε το ως άνω προσβλητικό άρθρο το ακόλουθο κείμενο, εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος:

«Το από 31-08-2019 άρθρο με τίτλο “Και τα παλιό, τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν”, το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας, ανακαλείται καθώς εμπεριέχει υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

«Και τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν»

Για όλους τους ανωτέρω αναφερομένους λόγους και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε εν γένει δικαιώματός μου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ

εντονότατα για τις ως άνω ραδιοφωνικές εκπομπές σας της 7-10-2019, 8-10-2018, 9- 10-2019, 10-10-2019, 11-10-2019, 14-10-2019, το ως άνω από 31-08-2019 tweet σας στον ως άνω λογαριασμό σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με τα σχετικά ως άνω σχόλια, καθώς και το ως άνω από 31-08-2019 άρθρο στην ως άνω ιστοσελίδα σας ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Να τα ανακαλέσετε και να τα διαγράψετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος.

Να μην επαναλάβετε στο εξής ανάλογες με τις ανωτέρω ενέργειες

Ως προς τις ως άνω από 7-10-2019, 8-10-2018, 9-10-2019, 10-10-2019, 11-10-2019, 14-10-2019 να ανακοινώσετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής σας το ακόλουθο κείμενο σε αντίστοιχες κατά προσέγγιση ημέρες και ώρες με αυτές κατά τις οποίες έλαβαν χώρα οι ως άνω προσβολές, προς αποκατάσταση της προσβολής που διαπράξατε στο πρόσωπό μου:

«Οι ραδιοφωνικές εκπομπές μας οι οποίες έλαβαν χώρα στις 7-10-2019, 8-10-2018, 9-10-2019,      10-10-2019,11-10-2019,14-10-2019 εμπεριείχαν υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Για τους λόγους αυτούς όλες οι ως άνω εκφράσεις ανακαλούνται. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Ως προς το ως άνω από 31-08-2018 tweet σας και τα συγκεκριμένα ως άνω σχόλια, να δημοσιεύσετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος στον ίδιο λογαριασμό που τηρείται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το ακόλουθο κείμενο, προς αποκατάσταση της προσβολής που διαπράξατε στο πρόσωπό μου:

«Το από 31-08-2019 tweet μας και συγκεκριμένα σε αυτό σχόλια, τα οποία δημοσιεύθηκαν   στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://twitter.com/Ellinofreneia/status/1167829073021812736?s=12 , ανακαλούνται, καθώς εμπεριείχαν υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Ως προς το ως άνω από 31-08-2019 άρθρο, να δημοσιεύσετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος σε αντίστοιχη θέση στην ως άνω ιστοσελίδα σας με αυτή που αναδημοσιεύθηκε το ως άνω προσβλητικό άρθρο το ακόλουθο κείμενο, προς αποκατάσταση της προσβολής που διαπράξατε στο πρόσωπό μου:

«Το από 31-08-2019 άρθρο με τίτλο “Και τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι σαν τον Μπογδάνο ξεχώριζαν”, το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας, ανακαλείται καθώς εμπεριέχει, υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αναληθείς ισχυρισμούς, που εσφαλμένως αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του. Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Να μου κοινοποιήσετε τη δημοσίευση όλων των ως άνω κειμένων αποκατάστασης.

Αλλιώς, και σε περίπτωση άρνησης σας, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων.

Αντίκλητο δικηγόρο μου διορίζω δια της παρούσης τον….

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Θύμιο Καλαμούκη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, και στον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Αθήνα, 18-11-2019

O Δηλών

Δια του συνηγόρου