Στην προκήρυξη 366 θέσεων εργασίας με διορία μόνο 24 ώρες για να υποβληθούν οι αιτήσεις προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθήνας, προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό με τις διαδικασίες – εξπρές που επέλεξε για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων.

Εκατοντάδες προσλήψεις από τον δήμο Αθηναίων με προθεσμία μιας μέρας

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για «φωτογραφική προκήρυξη μιας ημέρας», εγκαλώντας τον δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάνη για «στημένη διαδικασία» και καλώντας τον να αποσύρει την προκήρυξη. Όπως ανέφερε ο Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου» και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων «μόλις ένα 24ωρο».

«Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο», σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

«Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ο δήμος Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επέλεξε να απαντήσει στους «επικοινωνιολόγους του ΚΙΝΑΛ» που «αβίαστα εκθέτουν με την απρόσεκτη και επιπόλαια ανακοίνωση τους» τα στελέχη του Κινήματος απευθύνεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρεται σε «οργίλη ανακοίνωση» του ΚΙΝΑΛ, «με την οποία κατακεραυνώνει προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με την θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ!» συνεχίζει.

«Αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ […] με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας», ενώ στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζει πως «οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις».

«Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;» καταλήγει ο δήμος Αθήνας, δίχως ουσιαστικά να απαντά στις αντιδράσεις των πολιτών των οποίων την νοημοσύνη προκαλεί εξίσου.