Φασιστική επίθεση σε φωτογράφο στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Επίθεσή από φασιστοειδή καταγγέλλει στο TPP φωτορεπόρτερ ο οποίος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία του Σαββάτου στο Σύνταγμα. Οι δράστες του επιτέθηκαν με καδρόνια και του πήραν τη φωτογραφική μηχανή ενώ τον αποκαλούσαν «ημίαιμο»
(φωτογραφία αρχείου)
|
Ο φωτορεπόρτερ Νικόλαος Κοκοβλής, με καταγωγή από την Πορτογαλία και την Ελλάδα, καθώς κάλυπτε χτες το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή.
 
Οι δράστες, περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι φορούσαν κράνη, ήταν ντυμένοι με μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες ενώ κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια. Αφού τον πλησίασαν τον ρώτησαν για την καταγωγή του και αν έχει ταυτότητα μαζί του ενώ τον αποκαλούσαν «ημίαιμο». 
 
Τα φασιστικά στοιχεία τον χτυπούσαν με τα καδρόνια που κρατούσαν και κάποιοι από αυτούς του τραβούσαν τη φωτογραφική μηχανή που είχε κρεμάσει από τον λαιμό του.

Ο Ν.Κοκοβλής τους ανέφερε ότι είναι φωτογράφος και ότι απλώς κάνει τη δουλεία του. Λίγο αργότερα διαδηλωτές παρενέβησαν και τον διέσωσαν. Ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με τη μηχανή του, αφήνοντας τον δίχως εξοπλισμό.
 

«Με έσφιγγαν από το λουρί, με τραβούσαν και με χτύπησαν στο πόδι με καδρόνι» καταγγέλλει στο ΤΡΡ ο Ν.Κ. ο οποίος φέρει σημάδια στον σβέρκο του. 
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις