Περίπου 30 ακροδεξιοί επιτέθηκαν στην κατάληψη – πρώην ΠΙΚΠΑ των Άνω Πετραλώνων η οποία λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία. Οι ακροδεξιοί φώναξαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το όνομα της γείτονος χώρας, ενώ στη συνέχεια έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά της κατάληψης, όπως αναφέρει το News24/7.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης χτυπήθηκε ένας νεαρός από την κατάληψη, ενώ οι ακροδεξιοί εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε λόγο για 6 προσαγωγές αντιφασιστών από την αστυνομία.
 
Το άτομο της ανοικτής συνέλευσης Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η εστία φωτιάς έσβησε. Τρία από τα άτομα που κυνήγησαν τους ακροδεξιούς, προσήχθησαν από την αστυνομία, ενώ κόσμος έχει μαζευτεί έξω από το ΠΙΚΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα στο athens.indymedia.

Την ίδια ώρα, η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου καλεί σε πορεία στα Πετράλωνα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση για το περιστατικό:

Σήμερα 8:20 μμ η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, την ώρα που η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου πραγματοποιούσε συνέλευση , δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών. Οι φασίστες ήταν περίπου 30, κουκουλομενοι, σπάσαν τζάμια, πέταξαν πέτρες και μολότοφ και φώναζαν “Πουτανας γιοι αναρχικοί θα πεθάνετε ” . Όταν βγήκαν οι σύντροφοι για να τους κυνηγήσουν, απομόνωσαν έναν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με αλυσίδες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα . Επίσης όταν κάποιο σύντροφοι τους κυνήγησαν απωθοντας τους, ήρθαν ΔΙΑΣ ΟΠΚΕ και περιπολικό και προσηγαγαν τρεις από τους συντρόφους. Αυτή την στιγμή οι σύντροφοι είναι στην γαδα. Σε λίγη ώρα ξεκινάει πορεία στην γειτονιά .
 
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου
 
Κοινωνικός χώρος για την Υγεία

Ανάλυψη ευθύνης από τη φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία»
 

Η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατάληψη, όπως αναφέρει το iefimerida. «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν», ανέφεραν.

Είναι η ίδια οργάνωση που είχε επιτεθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ με πέτρες. Του μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του. Τέλος, η αντιφασιστική πρωτοβουλία Antinazi Zone είχε καταγγείλει τον Ιανουάριο ότι έλαβε ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από την οργάνωση «Κρυπτεία», στο οποίο ακούστηκε «τηλεφωνούμε από την οργάνωση Κρυπτεία. Έχετε στοχοποιηθεί σαν Antinazi zone. Είναι θέμα χρόνου».