Στον χώρο βρίσκονταν πέντε άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο, περιμένοντας να ξεκινήσουν προγραμματισμένη συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΡ, εφτά άτομα εισήλθαν αθόρυβα στον χώρο φορώντας κράνη και μόλις έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα μέσα στον χώρο άναψαν καπνογόνο, με το οποίο τραυμάτισαν ένα άτομο στο πρόσωπο, ενώ φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή» και «Εδώ είναι Πειραιάς».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι χρυσαυγίτες χρησιμοποίησαν έπειτα και πτυσσόμενα γκλοπ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν άλλον έναν άντρα και δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν» και χρειάστηκαν ράμματα.

 
Μια από τους τραυματίες και η δικηγόρος της οικογένειας τους Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία διαγνώστηκε  «με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού», σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, όπως ανέδειξε το omnia.tv .

 
Φεύγοντας οι δράστες έσπασαν ένα παράθυρο του κτηρίου, από έξω προς τα μέσα, ενώ δε σημειώθηκε καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Ανακοίνωση του ΕΚΧ «Φαβέλα» για την επίθεση

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα

Η εγκληματική επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 3 αντιμετωπίζουν σοβαρά τραύματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της φασιστικής απειλής.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται στόχος επίθεσης των φασιστών, αφού πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση. Είναι προφανές πως οι νεοναζιστές έχουν στόχο κάθε χώρο ελεύθερης έκφρασης και κάθε κοιτίδα που προάγει τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας.
 
Η συγκρότηση ενός μετώπου αναχαίτισης των νεοναζιστών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.