Φεστιβάλ κινηματογράφου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, διοργανώνεται από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», το φεστιβάλ ταινιών «CINEMA plus - Το AIDS στον Κινηματογράφο», για την ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τον ιο του HIV.
|

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Οι ταινίες διηγούνται ιστορίες για την κοινωνική διάσταση του HIV σε διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, τη θέληση για ζωή, την κινηματική διεκδίκηση δικαιωμάτων και την αντίδραση στο στιγματισμό, τις προσωπικές κα κοινωνικές σχέσεις ζώντας και μεγαλώνοντας με τον HIV. Πρόκειται για τη διαδρομή των οροθετικών ατόμων από τον αγώνα της επιβίωσης στις δεκαετίες του ’80 και του ‘90 σε μία νέα πραγματικότητα σήμερα που o HIV είναι πλέον μία χρόνια νόσος, συνεχίζει όμως να ακολουθείται από τα στερεότυπα και τους μύθους του παρελθόντος. 

Τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», είναι δομές όπου μπορείς να εξεταστείς με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο, γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν, για HIV και ηπατίτιδες Β και C και να συζητήσεις με το εξειδικευμένο προσωπικό μας για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», και ιδρύθηκε με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να χρησιμοποιηθεί η έβδομη τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τον HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και να ενισχυθεί ο δημόσιος διάλογος αναφορικά με το στίγμα που βιώνουν τα οροθετικά άτομα, αλλά και με την αναγκαιότητα της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ «Cinema + | To AIDS στον κινηματογράφο», δείτε στο facebook.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις