Σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η καταδίκη αυτής της κυβέρνησης από τους πολίτες, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, θα είναι τόσο βαριά, όση θα είναι και η κρίση της ιστορίας». «Ακούω τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης σενάρια για τη στήριξη νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση. Ας τα ξεχάσει αυτά τα διλήμματα ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα πλέον είναι ένα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «τα δυο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα ήταν τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης». «Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν χειρότερη τη ζωή των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία και στήνουν νέα διαπλοκή, νέο πελατειακό κράτος… Ποτέ η χώρα δεν έχει ξαναγνωρίσει πιο ανεύθυνη, πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση. Συνοψίζοντας την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τρεις λέξεις περιγράφουν τα πάντα: Ψέματα, ανικανότητα, φόροι».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας ότι «επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερούν. Χάνουν κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζουν λάθος τους συσχετισμούς. Μας έλεγαν ότι έχουν απομονώσει τους ακραίους και ότι δημιουργούν μια μεγάλη συμμαχία με νέους συσχετισμούς. Και στο Eurogroup ήταν όλοι απέναντί μας». 

«Αφού ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί τώρα. Και ας δώσει στους Έλληνες τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Τώρα. Προτού να είναι πολύ αργά», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι. «Και θα το πετύχει με το δικό μας τρόπο. Με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με τη δύναμη της αλήθειας. Και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι και ο κόσμος αλλάζει. Αρχίζει να γυρίζει την πλάτη στις θεωρίες για εύκολες λύσεις. Ξέρει ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει με ένα νόμο και ένα άρθρο. Οι πολίτες είναι θετικοί σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζητούν αλήθεια, ζητούν αξιοκρατία», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πρόσθεσε ότι «αυτήν την μεγάλη και συχνά σιωπηρή κοινωνική πλειοψηφία είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε. Τις δυνάμεις της λογικής, της ευθύνης, του εθνικού καθήκοντος. Του μέτρου. Τις δυνάμεις της δημιουργίας που θέλουν να αναπνεύσουν».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για λιγότερους φόρους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. «Μείωση  ΕΝΦΙΑ. Μείωση φορολογίας για επιχειρήσεις. Σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία. Σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα. Αξιολόγηση στο δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες. Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Και πάνω από όλα επενδύσεις. Έχω δεσμευθεί ότι το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας το χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Ποιοτικές θέσεις, με μακροχρόνια προοπτική, με ανάλογες αμοιβές. Αυτό είναι ο μεγάλος μας στόχος» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.