Ο 62χρονος Φιγιόν τόνισε ακόμη: «Η προσέγγιση μου έγινε κατανοητή. Η Γαλλία δεν μπορεί να ανεχτεί την υποβάθμισή της. Θέλει αλήθεια και δράση». Δήλωσε επίσης ότι αυτές τις ώρες έχει «μια ιδιαίτερη σκέψη για τον Σαρκοζί», ενώ παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα «φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού» προς τον Αλέν Ζιπέ.

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που ορθώνεται για να εργασθεί για το μέλλον του και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να φθάσουμε μακριά το 2017», υποστήριξε. «Μια ελπίδα γεννήθηκε σήμερα, η φιλοδοξία μου είναι να την μεγαλώσω για τη Γαλλία και για τη Δημοκρατία», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Αλέν Ζιπέ αναγνώρισε την ήττα του, συνεχάρη τον Φιγιόν, διαβεβαιώνοντας ότι θα τον υποστηρίξει στο έργο του και διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως δήμαρχος της πόλης του Μπορντώ. Ενωτικός και ο χαμένος του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, συνεχάρη τον Φιγιόν και εξήρε τον Ζιπέ, προσθέτοντας ότι η στιγμή έχει φθάσει, για να ενωθεί η κεντροδεξιά παράταξη γύρω από τον Φιγιόν, προκειμένου να «εγγυηθεί μια αλλαγή που η Γαλλία χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, το 2017».