X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Καταγγελίες για φιλοβασιλική εκδήλωση σε χώρο του δήμου Λιβαδειάς την 21η Απριλίου

Την αντίδραση της «Αντιφασιστικής Ομάδας Λιβαδειάς», της τοπικής «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, αλλά και αντιφασιστών πολιτών προκαλεί η απόφαση του δήμου Λιβαδειάς να παραχωρήσει αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου, στην Κρύα, στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα», στις 21 Απριλίου, ανήμερα του χουντικού πραξικοπήματος.
|

Την «άμεση ανάκληση της απόφασης παραχώρησης δημοτικού χώρου στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» στις 21 Απριλίου, ζητάει με ανακοίνωσή της η «Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς», απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή, και χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την απόφασή της για την παραχώρηση του χώρου. Σε αντίστοιχη ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε και η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς, κατηγορώντας την πως «δίνουν βήμα για να ρίχνουν νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας με σκοπό το «ξέπλυμα» των χουντικών στη συνείδηση του λαού, αλλά και της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία» με το κόμμα βασιλοφρόνων.

Σύμφωνα με τη wikipedia,  το κόμμα «Εθνική Ελπίδα», (ΕΘ.ΕΛ.), ιδρύθηκε το 2010, έχει πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, και κύριος στόχος του  είναι η «επαναφορά της βασιλευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β' στον θρόνο της Ελλάδας». 
 
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην ανακοίνωσή της η «Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς» αναφέρει ότι: «Η Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα και θεωρεί μεγάλη πρόκληση την παραχώρηση από το Δήμο Λεβαδέων του Συνεδριακού Κέντρου «Χ. Παλαιολόγος» στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης τους με βασικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Δάρρα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Η πρόκληση μάλιστα είναι διπλή αφού η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης συμπίπτει με την 21η Απριλίου, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος που συμβολίζει τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας μας.
 
Είναι προκλητικό και προσβλητικό, ο Δήμος Λεβαδέων να παραχωρεί δημόσιο χώρο σε ακροδεξιά μορφώματα με σημαντικές διασυνδέσεις των στελεχών του με όλο τον χώρο της φασιστικής και νεοναζιστικής ακροδεξιάς που αναπολούν το κριθέν και καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό παρελθόν».
 
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει πως: «Είναι αδιανόητο την περίοδο που διανύουμε όπου αναδιατάσσεται η ακροδεξιά ιδεολογία τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς να παραχωρούνται διευκολύνσεις τέτοιου είδους οι οποίες βοηθούν στην προώθηση των ιδεών του ρατσισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας με αποτελέσματα τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας.
 
Η «Εθνική Ελπίδα» είναι αναντίρρητα ένα πολιτικό ακροδεξιό μόρφωμα, αμάλγαμα βασιλικών και χουντικών ρητορικών, γραφικών και σύγχρονων ακροδεξιών τάσεων. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση του δημοτικού χώρου καθώς προσβάλλει τους δημότες και παράλληλα καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για το ζήτημα».
 
Στην ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί  τα αντιχουντικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού και συνεχίζει:
 

«Η  Δημοτική Αρχή και η δήμαρχος έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για τη διευκόλυνση που παρέχουν στο ακροδεξιό μόρφωμα της «Εθνικής Ελπίδας», καθώς αντικειμενικά τους δίνουν βήμα για να ρίχνουν νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας με σκοπό το «ξέπλυμα» των χουντικών στη συνείδηση του λαού, αλλά και της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.
 
Από τη μια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει τον κούφιο αντιφασισμό, στήνοντας φιέστες με υποτιθέμενα δημοκρατικά μέτωπα και «γέφυρες» και από την άλλη η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά διευκολύνει τους φασίστες να προπαγανδίζουν υπέρ των χουντικών.
 
Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με διευκολύνσεις για να χύνει το δηλητήριό του ούτε με τις δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για χρόνια συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και που προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες ελαφρύνουν τις ποινές των εγκληματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή, με τη δίκη να καθυστερεί τραγικά, που κρατάει ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αξιοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις, υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό.
 
Ζητάμε από τη δήμαρχο και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν, σήμερα κιόλας, την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, με θέμα την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του Συνεδριακού Κέντρου «Χρήστος Παλαιολόγος» από το Δήμο Λιβαδειάς για την πραγματοποίηση της προκλητικής εκδήλωσης από το ακροδεξιό μόρφωμα της «Εθνικής Ελπίδας».
 
Ο λαός, οργανωμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να τους στείλει στις τρύπες τους. Για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριό τους στις λαϊκές συνειδήσεις».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις