Τρία βρέφη ανασύρθηκαν νεκρά και σχεδόν άλλοι 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Η λιβυκή ακτοφυλακή περισύλλεξε σήμερα 16 επιζώντες  μόλις ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν πολλές οικογένειες Μαροκινών, καθώς και Υεμενίτες, ενώ μεταξύ των αγνοούμενων είναι δύο μωρά και τρία μικρά παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, καθώς και 10-15 γυναίκες.
 

Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που επέβαιναν στη βάρκα παραμένει άγνωστος καθώς και η ακριβής στιγμή που συνέβη το περιστατικό.
Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει τα ξημερώματα από το λιμάνι της πόλης Γκαραμπούλι, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε μια έκρηξη και η μηχανή του τυλίχθηκε στις φλόγες. Το φουσκωτό άρχισε να παίρνει νερό, οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα
Σύμφωνα με το Al Jazeera, το 2017 περίπου 120.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Λιβύη μέσω της Μεσογείου για να πάνε είτε στην Ευρώπη ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Ήδη πριν από λίγο καιρό πάνω από 600 πρόσφυγες από τη Λιβύη, βρήκαν λιμάνι στην Ισπανία, μετά την «πόρτα» από Ιταλία και Μάλτα.
 
Τον Φεβρουάριο είχε επίσης σημειωθεί ναυάγιο με 90 πρόσφυγες από τη Λιβύη.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης οι ηγέτες της ΕΕ αναφέρθηκαν στην πιθανότητα να δημιουργηθούν ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών όπου θα παραμένουν ως ότου να εκδίδονται αποφάσεις για τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση ασύλου,