Τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και το ΠΑΜΕ. Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών ζητούν άμεσους και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ από την πλευρά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν την ανατροπή του νόμου Γαβρόγλου, δημόσια και δωρεάν παιδεία και καμιά συγχώνευση σχολών και τμημάτων.

Η πορεία με αφετηρία τα Προπύλαια κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα κι έπειτα στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου κατευθύνθηκαν προς το Μαξιμου επί της Ηρώδου Αττικού. Στο σημείο αυτό η αστυνομία είχε τοποθετήσει κλούβα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΥΜΕΤ (μπλε ΜΑΤ) οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δύο δακρυγόνων, απωθώντας τους. Έπειτα από λίγο οι φοιτητές πραγματοποίησαν κι άλλη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυναμεις να απαντούν ξανά με ρίψη χημικών.


 Nick Paleologos / SOOC

Από τους φοιτητές ακούγονταν συνθήματα όπως «Προσοχή, προσοχή ΣΥΡΙΖΑίοι με στολή» και «Γαβρόγλου άκου τον πόνο της Γιαννάκου και άκου τον Αρσένη τι σε περιμένει». Έπειτα από λίγο η πορεία αποχώρησε ήρεμα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ζητά «να δυναμώσει τώρα η πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία».