Το απόγευμα της Κυριακής  αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καλαμαριάς, ενώ σύμφωνα με το alterthess.gr, κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στον εθνικισμό και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αποτέλεσμα της αντιφασιστικής κινητοποίησης ήταν να ματαιωθεί το Makedonian Pride στην Καλαμαριά. Μαζική ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε δική του ξεχωριστή κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έχει από τα τέλη Μαρτίου εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην προσπάθεια της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» να διοργανώσει το «Makedonian Pride».

Στη συνέχεια, ο «Ιερός Λόχος» ανακοίνωσε την Κυριακή το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του στον δημοτικό κινηματοθέατρο «Άστρον» του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ωστόσο, άμεσα ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακαλώντας την άδεια για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου, κλείδωσε τον χώρο.

«Δεν θα πραγματοποιηθεί το “Makedonian Pride” στον “Άστρον”, υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το “Άστρον” είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε», ανακοίνωσε ο δήμαρχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.