Η πρόταση κάνει λόγο για επιπλέον φόρο 0,5% στο εισόδημα όσων έχουν έσοδα πάνω από 1 εκατ. δολάρια το χρόνο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών της πόλης, θα αποφέρει ποσό μεταξύ 250-300 εκατ. δολαρίων. Έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν 

Οι υπολογισμοί των αρχών αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες ζουν 46.870 άστεγοι, αριθμός αυξημένος κατά 5,7% σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα του 2015 και ο δεύτερος μεγαλύτερος για πόλη των ΗΠΑ, μετά τη Νέα Υόρκη.  Την ίδια στιγμή στην περιοχή κατοικούν πάνω από 120.000 εκατομμυριούχοι. Ανάλογες κινήσεις για φόρο στους πλούσιους και υπέρ των αδυνάτων έχουν γίνει στην πολιτεία της Μασαχουσέτης και το Μέιν, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Η ιδέα έχει τύχει ευρείας αποδοχής τόσο από στελέχη της πολιτείας της Καλιφόρνια, όσο και από την τοπική κοινωνία. Σε δημοσκόπηση με δείγμα 1.400 κατοίκους της πόλης, το 76% τάχθηκε υπέρ του μέτρου, ενώ 29 περιφερειακοί σύμβουλοι έστειλαν ανοιχτή επιστολή στο κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, ζητώντας του να προωθήσει το μέτρο και να το θέσει σε ψηφοφορία τον Νοέμβριο του 2016.