Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, μετά από τον έκτακτο νόμο για 130 επιπλέον μόνιμες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έρχεται η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να τινάξει την μπάνγκα στον αέρα. Όπως διατυπώνεται στη σχετική διακήρυξη δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, η Σοφία Νικολάου αναζητά κτίριο που να βρίσκεται «κοντά» στο υπουργείο, με μίσθωμα 300.000 ευρώ και εμβαδόν τριών στρεμμάτων (3.000 τ.μ.), με το ύψος της δαπάνης να αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, που έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών, «η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των είκοσι έξι χιλιάδων πεντακοσίων (26.500) ευρώ»

Ακόμα, διατυπώνεται πως «το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή».

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο κραυγαλέα, όταν διαπιστώσει κανείς την περιγραφή του χώρου που αναζητά η γενική γραμματεία, καθώς γίνεται κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το κτίριο έχει ήδη βρεθεί, και απλώς περιγράφεται στα δημόσια έγγραφα για τη δαπάνη.

Όπως αναφέρεται, «το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε μέγιστη ακτίνα τριών χιλιομέτρων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4), όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 800 μέτρων από σταθμό ΜΕΤΡΟ (γραμμές 1, 2 και 3)».

Επίσης, υπογραμμίζεται πως «το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) 2.941 τ.μ. περίπου, ήτοι ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών-αρχειακών χώρων 2.353 τ.μ., όπως οι χώροι αυτοί αναλύονται στο συνημμένο κτιριολογικό πρόγραμμα. Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.