Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή στον 33χρονο ιδιοκτήτη πιτσαρίας στη Θεσσαλονίκη που ξυλοκόπησε τον υπάλληλο ντελιβερά του. Μετά τη μήνυση του υπάλληλου, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δύο τελευταίες πράξεις αφορούσαν τη χρήση σιδερογροθιάς με την οποία ο 33χρονος γρονθοκόπησε απρόκλητα τον μηνυτή, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά και τραύματα στη μύτη και στην κάτω γνάθο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο διανομέας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, κοντά στην πιτσαρία. Την ώρα που περίμενε την Τροχαία, σύμφωνα με όσα είπε, εμφανίστηκε ο 33χρονος και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. «Προσπάθησα να αμυνθώ και τον σκούντηξα στο στήθος. Εκείνος πήγε πίσω στο μαγαζί του, πήρε την σιδερογροθιά και επέστρεψε συνεχίζοντας τα χτυπήματα»,

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που δεν παρέστη στη δίκη επικαλούμενος λιποθυμικό επεισόδιο, δεν αμφισβήτησε την αποδιδόμενη πράξη, δηλώνοντας ότι ο εντολέας της έχει μετανοήσει, ενώ ισχυρίστηκε μεταξύ των δύο ανδρών προηγήθηκε εκατέρωθεν αποστολή υβριστικών μηνυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο ντελιβεράς δήλωσε δικαιωμένος και τόνισε  ότι ο αγώνας συνεχίζεται. «Πιστεύω ότι σήμερα οι ντελιβεράδες νίκησαν μαζί με το σωματείο τους. Κάναμε έναν καλό αγώνα και συνεχίζουμε».