Σύμφωνα με τον κ.Μιχαλίτση, ο υπεύθυνος είναι ο Νίκος Παπαουλάκης, σύμβουλος τότε του υπουργού, «το ίδιο πρόσωπο που άλλαξε τον χάρτη των συχνοτήτων», όπως είπε. 

Συμπλήρωσε επίσης ότι «τον Δεκέμβριο, λίγο πριν από τον διαγωνισμό για την DIGEA, ανταμείφθηκε με το να διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Είναι ο ίδιος που, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, στις 11 Ιουλίου ανέβηκε και έκλεισε τους πομπούς του Υμηττού με τους οποίους η ΕΡΤ εξέπεμπε στην Αττική». 

Από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκαν έντονες αντιδράσεις στις αποκαλύψεις Μιχαλίτση. «Άξιος ο μισθός σας» φώναζε ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ η Σοφία Βούλτεψη απείλησε ότι «το έγκλημα που γίνεται τώρα θα το πληρώσετε εσείς»

Ακόμη ο κ.Μιχαλίτσης απάντησε στην άποψη ότι ενδεχόμενη πλατφόρμα ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ θα ήταν 3-4 φορές ακριβότερη από της DIGEA. «Είναι πολύ μεγάλη ανακρίβεια», υπογράμμισε και εξήγησε: «Εμείς χρησιμοποιούμε 100 πομπούς από την DIGEA. Με βάση τον διαγωνισμό που κάνουμε η απόσβεση της αγοράς των 100 πομπών θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 4 εκατ. στην DIGEA που θα τα είχαμε αποφύγει αν τους είχαμε αγοράσει. Ο λόγος που δεν τους αγοράσαμε είναι το έγκλημα ότι είχαν κλείσει την ΕΡΤ».