Γαβράς: Μέρος του Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο

«Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο» τονίζει σε δήλωσή του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, απαντώντας στην κριτική που ασκεί μερίδα των ΜΜΕ για την ταινία του πάνω στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για την διαπραγμάτευση του 2015.
|

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που θεωρείται από μερίδα του Τύπου ως «κυβερνητική επιδότηση» ή «χρηματοδότηση από τον Νίκο Παππά», ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και Cesar δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά που είναι βασισμένη στο βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο»  » (Adults In Α Room) συνεχίζονται αυτήν την περίοδο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις