Αναφερόμενος στο θέμα της στέγασης των αναπληρωτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν τοποθετηθεί σε νησιά με υψηλή τουριστική κίνηση, δήλωσε ότι «όντως υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης στέγης και οικονομικού κόστους σε ορισμένα νησιά με αυξημένο τουρισμό».
 
Πρόσθεσε ότι “στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, υπάρχει άρθρο που αναφέρει ρητά ότι ο δήμος πρέπει να συμβάλλει για την επίλυση αυτού του προβλήματος”. Τόνισε μάλιστα ότι θα μπορούσαν δήμοι και επιμελητήρια να επιδοτήσουν ενοίκια, κάτι που σημαίνει προσφορά στον τόπο τους.
 
Για τους αναπληρωτές είπε ότι είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των 15 χιλιάδων και σημείωσε ότι μετά την τρίτη αξιολόγηση θα γίνουν διαγωνισμοί για πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. «Είναι η πρώτη προτεραιότητά μας» είπε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «αναπληρωτές θα υπάρχουν πάντα, γιατί υπάρχουν αρρώστιες, εγκυμοσύνες και άλλα έκτακτα περιστατικά που δημιουργούν κενά στα σχολεία».
 

Προώθηση της «αυτοαξιολόγησης»
 

Σχετικά με την αξιολόγηση, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν κακή εμπειρία από το παρελθόν, καθώς έχουν ταυτίσει την αξιολόγηση με απολύσεις.
 
Πρόσθεσε πως η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ ανέφερε ότι μέσα στον χρόνο θα γίνει αξιολόγηση των στελεχών και θα προωθηθεί η αυτοαξιολόγηση.
 
Για την παραβατικότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους, είπε ότι «υπάρχει νόμος για παρέμβαση της αστυνομίας εδώ και 40 χρόνια», σημειώνοντας ωστόσο, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο.
 
«Και να παρέμβει η αστυνομία για μια περίπτωση, σε έναν μήνα θα γίνεται το ίδιο» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συγκροτεί επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή νομικής και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο και να δούμε τι χρειάζεται κάθε φορά.