Τραμπούκικη συμπεριφορά και απόπειρα χειροδικίας σε βάρος φοιτητών που στηρίζουν την κατάληψη των μαθητών του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου καταγγέλλει η πρωτοβουλία πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια». Η συμπεριφορά αφορά τον «διορισμένο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατιας, Σπύρο Οικονόμου, στη θέση του διευθυντή του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)», όπως αναφέρει το κείμενο της καταγγελίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία, άρχισε να απειλεί τους μαθητές, ενώ επιδίωξε να χειροδικήσει απέναντι στους φοιτητές. Τελικά, το συγκεκριμένο άτομο ηρέμησαν παριστάμενοι γονείς και μέλη του ΔΣ του συλλόγου Γονέων, «οι οποίοι, αν και διαφωνούσαν με την κατάληψη, διαχωρίστηκαν πλήρως από τη συμπεριφορά του».

Η πρωτοβουλία πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» καλεί το σύλλογο γονέων «να απομονώσει το συγκεκριμένο κυβερνητικό τραμπούκο» και ρωτά την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση της απέναντι στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών που παλεύουν για «τη δημόσια υγεία και την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία ενάντια στην πανδημία», όσο και για «ζητήματα που αφορούν το εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων».

Αναλυτικά η καταγγελία:

Κυβερνητικός Διευθυντής κρατικής Α.Ε. τραμπουκίζει έξω από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου

Σαν να μην έφτανε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε «ανώνυμος» γείτονας ενάντια στην κατάληψη του 4ου Γυμνασίου και η οποία οδήγησε στην κλήση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από τον εισαγγελέα, ήρθε ακόμα ένα περιστατικό να αναδείξει τον παροξυσμό στον οποίο έχει οδηγηθεί ένα τμήμα της κοινωνίας, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της υπουργού Παιδείας Κεραμέως.

Το πρωί της Δευτέρας 12/10. η συνέλευση των μαθητών στο 2ο Λύκειο θα συνεδρίαζε για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν τόσο τη δημόσια υγεία και την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία ενάντια στην πανδημία, όσο και ζητήματα που αφορούν το εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων.

Ως συνήθως το τελευταίο διάστημα μερίδα γονέων είχε βρεθεί έξω από το σχολείο προσπαθώντας να πείσει (με το καλό ή και όχι τόσο καλό…) τους μαθητές να μη συνεχίσουν την κατάληψη.

Μαζί τους βρισκόταν προφανώς και γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών αλλά και εκπρόσωποι της ένωσης συλλόγων γονέων δήμου Χαλανδρίου.

Αν η ιστορία τελείωνε εδώ τα παραπάνω θα ήταν συνηθισμένα.

Εξάλλου η επιλογή της υπουργού Παιδείας να χτυπήσει τις καταλήψεις των μαθητών, ποινικοποιώντας τη συμμετοχή σε αυτές (μέσω της τηλε-απουσίας για μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις καταλήψεις), έχει ως αποτέλεσμα τόσο την έναρξη μιας φάμπρικας διώξεων που ξεκινούν από «ανώνυμους γονείς», όσο και την κινητοποίηση διαφόρων «αγανακτισμένων γονέων» έξω από τα σχολεία. Ακραία έκφραση των υποκινούμενων «αγανακτισμένων γονιών» ήταν η τραμπούκικη επίθεση σε μαθητές σε σχολείο στον Άλιμο.

Μετά την λήψη απόφασης από τη συνέλευση των μαθητών για συνέχιση της κατάληψης, ένας από τους παριστάμενους γονείς (όπως τουλάχιστον δήλωσε) βρέθηκε σε κατάσταση παροξυσμού.

Άρχισε να απειλεί τους μαθητές και σαν να μην έφτανε αυτό στράφηκε με άγριες διαθέσεις τόσο ενάντια σε μαθητές όσο και σε φοιτητές οι οποίοι μετέφεραν την αλληλεγγύη των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων για τον αγώνα των μαθητών.

Ένας από τους εν λόγω φοιτητές είναι επίσης μέλος της παράταξης μας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου στις εκλογές του 2019.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος γονέας» επιδίωξε να χειροδικήσει απέναντι στους φοιτητές καθώς θεωρούσε ότι δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στο πλάι των μαθητών και να εκφράζουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Προφανώς θα του ήταν πιο εύκολο να έχει να αντιμετωπίσει μόνο ανήλικους μαθητές από το να βρίσκει απέναντί του οργανωμένα κομμάτια του λαϊκού κινήματος, οπότε έλαβε την απάντηση που του άρμοζε, όπως αρμόζει σε κάθε κοινό τραμπούκο.

Τελικά, τον συγκεκριμένο τον «μάζεψαν» παριστάμενοι γονείς και μέλη του ΔΣ του συλλόγου Γονέων, οι οποίοι, αν και διαφωνούσαν με την κατάληψη, διαχωρίστηκαν πλήρως από τη συμπεριφορά του.

Και κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η ιστορία, με έναν τραμπούκο γονιό που «εκτραχύνθηκε» και τον όποιον βρέθηκε κάποιος και τον έβαλε στη θέση του.

Όμως ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας απλός τυχαίος γονιός.

Πρόκειται για το Σπύρο Οικονόμου, ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του διευθυντή του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Η ιστορία του βέβαια ως τραμπούκου ΟΝΝΕΔιτη στις αρχές του ’90 στο Πολυτεχνείο, φαίνεται ότι συνεχίζεται σήμερα έξω από σχολεία ενάντια στους σημερινούς μαθητές και φοιτητές.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ότι όσοι βρίσκονται έξω από τα σχολεία δεν είναι απλά τυχαίοι «αγανακτισμένοι γονείς». Προφανώς, όπως πάντα, θα υπάρχουν γονείς που θα διαφωνούν με τις καταλήψεις. Βέβαια, η πλειοψηφία αυτών των γονιών, όχι απλά δεν υιοθετεί τέτοια τραμπούκικη συμπεριφορά, αλλά συνήθως εκφράζει τη συμπάθειά της προς τα αιτήματα των μαθητών (ειδικά αυτή την φορά, που αφορούν την δημόσια υγεία), διαφωνώντας απλά με την επιλογή της κατάληψης ως μέσου πάλης.

Η «επιδημία αγανακτισμένων γονέων» που τραπουκίζουν έξω τα σχολεία είναι δείκτης ύπαρξης σχεδίου από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, που κινητοποιεί κομματικά της μέλη και συμπαθούντες, υπό το μανδύα του «αγανακτισμένου γονέα», ώστε να τρομοκρατήσει τους μαθητές.

Πολλώ δε μάλλον, η παρουσία ενός διοικητή δημόσιας ΑΕ διορισμένο από την κυβέρνηση δείχνει ότι το κυβερνητικό κόμμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Εξάλλου το γεγονός ότι «βγήκε στο μεϊντάνι» ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, υπουργός Παιδείας πού επί της θητείας του, το 1991, δολοφονήθηκε στην Πάτρα έξω από κατειλημμένο σχολείο ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από το χέρι του αρχιΟΝΝΕΔιτη Καλαμπόκα, δείχνει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κέντρα που στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το μαθητικό κίνημα, δεν θα δίσταζαν να υποκινήσουν ξανά τις τραμπούκικες πρακτικές των «αγανακτισμένων» όχλων εκείνης της εποχής.

Καλούμε το Σύλλογο Γονέων να απομονώσει το συγκεκριμένο κυβερνητικό τραμπούκο ο οποίος, αν δεν βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκφράζει πλήρως τον κατασταλτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών για λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία.

Όσο για επίδοξους μιμητές του, έχουμε να δηλώσουμε ότι όχι μόνο θα βρίσκουν απέναντί τους όλα τα κομμάτια του οργανωμένου λαϊκού κινήματος αλλά θα αντιμετωπίζουν και την καθολική χλεύη της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, είναι άλλο πράγμα να διαφωνεί με τις καταλήψεις και άλλο πράγμα να συμπεριφέρεται σαν κοινός τραμπούκος έξω από τα σχολεία.

Αλήθεια η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, τι έχει να πει για το «μπουμπούκι» της κυβέρνησής της;

Οι ποικιλώνυμες Δημοτικές παρατάξεις με αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, θα καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και τους φορείς τους ή θα επιλέξουν να σιωπήσουν, όπως έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση για την μηνυτήρια αναφορά στο 4ο Γυμνάσιο;

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ