Οι  αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, που αποτελούν τους βασικούς υπόπτους για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, είχαν «οχυρωθεί» σε τυπογραφείο στο Νταμαρντέν, που βρίσκεται κοντά στο βόρειο Παρίσι, ενώ είχαν μαζί τους κι έναν όμηρο.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, που θεωρείται βασικός ύποπτος για τον θανάσιμο πυροβολισμό κατά νεαρής αστυνομικού την Πέμπτη στην περιοχή του Μονρούζ, κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο, στη συνοικία του Παρισιού, Βινσέν.

Στην έφοδο που επιχειρήθηκε κατά των αδελφών Κουασί, το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές, καθώς οι δράστες έπεσαν νεκροί, με τον όμηρο να βγαίνει σώος και αβλαβής από την περιπέτεια που έζησε.

Λίγη ώρα μετά την κατάσταση ομηρίας στο Νταμαρντέν, ο Κουλιμπαλί, εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο και συνέλαβε αρκετούς από τους πελάτες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μέσα. Ο Κουλιμπαλί οπλοφορούσε και είχε προειδοποιήσει τις αστυνομικές δυνάμεις πως θα εκτελούσε ομήρους, σε περίπτωση που επιχειρούσαν έφοδο.

Ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο μαγαζί, δίνοντας σε αρκετούς ομήρους την ευκαιρία να διαφύγουν, αλλά στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις από αυτούς. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν πριν επιχειρήσουν να εισβάλουν. Ο Κουλιμπαλί έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

//www.youtube.com/embed/5ZhHm2R8jwM?f=1