Ο 63χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της υπόθεσης αργομισθίας της συζύγου του, ζήτησε συγγνώμη από τους υποστηρικτές του για το λάθος που έκανε να προσλάβει ως κοινοβουλευτική βοηθό τη γυναίκα του, δήλωσε αθώος και απέφυγε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αναφορά στα σενάρια περί επικείμενης παραίτησής του. «Η επιλογή είναι σε εσάς και όχι στους πολιτικούς» τόνισε, απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο πλήθος και επιτέθηκε στους υπόλοιπους υποψήφιους. «Εσείς αποφασίζετε με την ψήφο σας» έσπευσε να προσθέσει. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως υψηλόβαθμα στελέχη του κεντροδεξιού κόμματος, μεταξύ άλλων και ο Νικολά Σαρκοζί, ετοιμάζουν μία «πολιτική πρωτοβουλία», προκειμένου ο Φιγιόν να αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέν Ζιπέ. «Μέσα στις επόμενες ώρες θα προτείνουμε μια πρωτοβουλία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Κριστιάν Εστροζί, συνεργάτης του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Η φημολογία περί παραίτησης του Φιγιόν «φούντωσε» εκ νέου το πρωί της Κυριακής, μετά την είδηση περί ακύρωσης ραδιοφωνικής του συνέντευξης. «Ο Φρανσουά Φιγιόν ματαίωσε επισήμως την εμφάνισή του στο πρωινό πρόγραμμα του Europe 1», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τομάς Σότο. Το Σάββατο, οι γαλλικές αρχές έκαναν έρευνα στην εξοχική κατοικία του ζεύγους Φιγιόν, εξέλιξη η οποία σφίγγει περαιτέρω τον δικαστικό κλοιό γύρω από τον υποψήφιο του κεντροδεξιού κόμματος.