Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το 25% των τηλεθεατών θεώρησε ότι ο Μελανσόν  πραγματοποίησε την πιο πειστική εμφάνιση ανάμεσα στους έντεκα υποψήφιους, ενώ ακολουθεί ο κεντρώος Μακρόν με 21%. Ο κεντροδεξιός Φιγιόν συγκέντρωσε το 15% και η ακροδεξιά Λεπέν το 11%. Σχετικά με την παρουσίαση του πιο πειστικού προγράμματος, ο Μακρόν συγκέντρωσε το 23%, ο Μελανσόν το 22%, ενώ ακολουθεί ο Φιγιόν με 18%.

Κατά τη διάρκεια της «τηλεμαχίας», υπήρξε κόντρα ανάμεσα στη Λεπέν και τον Μακρόν. Ο κεντρώος υποψήφιος δήλωσε ότι «εθνικισμός σημαίνει πόλεμος. Το γνωρίζω πολύ καλά, καθώς προέρχομαι από περιοχή που έχει θρηνήσει πολλά θύματα λόγω αυτού». Η Λεπέν του άσκησε κριτική λέγοντας πως «δεν θα πρέπει να παριστάνει ότι είναι κάτι καινούργιο, τη στιγμή που ο λόγος του θυμίζει απολίθωμα 50 ετών». Ο Μακρόν της απάντησε ότι «επιδίδεται στα ίδια ψέματα που έλεγε ο πατέρας της πριν 40 χρόνια». 

*Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση για τη γαλλική προεδρία θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος γύρος στις 7 Μαΐου.