Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «σοβαρό» περιστατικό

Σε άλλη ανάρτησή του, το υπουργείο ενημερώνει πως περί τους 250 ανθρώπους που βρίσκονταν εντός μουσείου παρέμειναν μέσα, με την αστυνομία να τους οδηγεί στην έξοδο σε μικρά γκρουπ. Σύμφωνα με το RT, οι αστυνομικοί πυροβόλισαν τον ύποπτο πέντε φορές, τραυματίζοντάς τον στα πόδια, χωρίς να απειλείται η ζωή του. 

«Αντιμετωπίζουμε μία επίθεση από ένα άτομο που ήταν ξεκάθαρα επιθετικό και παρουσιάστηκε ως ευθεία απειλή, του οποίου τα σχόλια μας οδήγησαν να πιστεύουμε πως είχε σκοπό να πραγματοποιήσει μία τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Μισέλ Καντόν, επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας. Ακόμη, πρόσθεσε πως αρχικά συνελλήφθη ακόμα ένας άνθρωπος με ύποπτη συμπεριφορά, ο οποιος τελικά δεν προκύπτει να έχει κάποια σχέση με τον δράστη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο ύποπτος επιχείρησε να μπει στο Μουσείο μέσω υπόγειου καταστήματος, και επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη, προτού άλλος στρατιώτης ανοίξει πυρ εναντίον του και τον τραυματίσει σοβαρά. Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι στον στρατιώτη, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο άνδρας φώναξε «Allahu Akbar».  Επίσης, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, κρατούσε μαζί του δύο βαλίτσες, χωρίς καμία από αυτές να περιέχει εκρηκτικά. Εκτός κινδύνου η ζωή του στρατιώτη που δέχθηκε την επίθεση.

Πληροφορίες πως η αστυνομία έχει προχωράει σε εκκένωση της περιοχής, καθώς και για το προσωρινό κλείσιμο του κοντινού σταθμού του μετρό, Palais Royal Musee du Louvre

Παρακολουθήστε το βίντεο του χρήστη @voiceB0xx που βρισκόταν στο σημείο: