Με την έγγραφη εντολή της φωτογραφίας ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Κ. Πεταλάς, ζητά από τους συντονιστές Διευθυντές των τμημάτων να καταθέσουν το πρόγραμμα εφημερίας του νοσοκομείου για την 1η Μάρτη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας οι γιατροί εφημερεύουν τους 4 τελευταίους μήνες απλήρωτοι. Πλέον ζητούν εγγράφως διαγραφή των ονομάτων τους από το προγράμματα εφημεριών του Μαρτίου. Αυτοί οι 4 τελευταίοι μήνες εφημεριών είναι πλήρως απλήρωτοι, επιπλέον όμως στους γιατρούς της Νίκαιας χρωστούν δεδουλευμένα εφημεριών 7 μηνών του 2012.

Τους οφείλεται επίσης η αποζημίωση για τις πρόσθετες (τις πέραν των 7 μηνιαίως για τους ειδικευόμενους κ.ο.κ.) εφημερίες των μηνών Ιουλίου 2012 και εξής. 

Χθες, μετά από έκτακτη σύσκεψη των συντονιστών διευθυντών Τμημάτων του νοσοκομείου υπό τον Διοικητή, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας εγγράφως χαρακτήρισε επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου αφού κρίσιμα τμήματα δεν έχουν καταθέσει πρόγραμμα εφημερίας και ζήτησε από τον διοικητή να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία του διοικητή με το ΚΕΠΥ, το όργανο ζήτησε από τον διοικητή να δώσει “εντέλλεσθε” στους γιατρούς να είναι στις θέσεις τους. 


O κ. Πάνος Παπανικολάου,γιατρoς του νοσοκομείου και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε χθες πως “εντέλλεσθε” σημαίνει ουσιαστικά ότι οι γιατροί επιστρατεύονται.

Η αντίδραση όμως αναμένεται να γενικευτεί καθώς η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών καλεί τις ενώσεις να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία σε καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών.