Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι, παρότι η δυνατότητα άμβλωσης παρέχεται στα δημόσια νοσοκομεία, αυτό δεν ισχύει για όλα. Η τοποθέτησή του έγινε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου, που ακολούθησε σχετικό δημοσίευμα του NEWS 24/7, σύμφωνα με το οποίο μόνο 27 από τα 80 νοσοκομεία ανταποκρίθηκαν θετικά σε αίτημα για άμβλωση.

«Παρέχεται στα δημόσια νοσοκομεία η δυνατότητα για το δικαίωμα της άμβλωσης των γυναικών; Παρέχεται είναι η απάντηση. Δεύτερη ερώτηση. Σε όλα τα νοσοκομεία; Όχι, είναι η απάντηση», είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος ο υπουργός εμφανίστηκε επίσης επιφυλακτικός ως προς το κατά πόσο μια γυναίκα που θα απευθυνθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μπορέσει εύκολα να προχωρήσει στη διαδικασία. «Αν με ρωτάτε σαν υπουργό, αισθάνομαι ότι κάποια γυναίκα που θέλει να κάνει μια άμβλωση και θα την αναζητήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα καταφέρει να την κάνει; Αισθάνομαι ότι τελικά θα καταφέρει να την κάνει. Μπορεί με μια μεγαλύτερη ταλαιπωρία, ή χιλιομετρική απόσταση, αυτό ναι, μπορεί και να συμβαίνει», είπε.

Επίσης, συνέκρινε τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρήσει σε άμβλωση με τη δυνατότητα ενός καρκινοπαθή να προβεί σε χημειοθεραπεία:  «Αυτό μπορεί να συμβαίνει για έναν καρκινοπαθή που θα πάρει χημειοθεραπεία, για έναν ασθενή που θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη χειρουργική πράξη και ούτω καθεξής, δεν είναι μόνο για την άμβλωση. Δεν μπορούμε να παρέχουμε παντού τα πάντα…», συμπλήρωσε.