Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με τις αντεργατικές τροπολογίες που έφερε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Μια εκ των τροπολογιών καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί με βάσιμο λόγο την απόλυση εργαζόμενου, ενώ προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει προσλάβει έναν εργαζόμενο μέσω εργολάβου, τότε την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας την έχει αποκλειστικά ο εργολάβος και όχι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Καταργείται δηλαδή η δυνατότητα του εργαζόμενου, αν έχει απαιτήσεις και δικαιώματα που δεν ικανοποιεί ο υπεργολάβος, να στραφεί στον εργολάβο για την αποζημίωσή του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών υποστήριξε πως ο νόμος Αχτσιόγλου για την αιτιολόγηση απόλυσης ήταν «ο πιο αντεργατικός νόμος, που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα» και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αφήσει στα σκαριά την τροπολογία που ευνοεί τις επιχειρήσεις. Ισχυρίστηκε πως αυτή η απόφαση είναι προς όφελος των εργαζόμενων.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ολόκληρο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να λειτουργούν νόμοι που είναι κατά των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων. Γιατί δεν ψήφιζε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την λεγόμενη φιλεργατική νομοθεσία;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για φακέλωμα που θα ήταν σε βάρος του εργαζόμενου. «Ο εργοδότης που θα έβλεπε στο βιογραφικό την απομάκρυνση από την προηγουμένη δουλειά, θα μπορούσε να ζητήσει τον φάκελο με την αιτία της απόλυσης», ανέφερε για να δικαιολογήσει την κατάργηση του νόμου.