Στα τραύματά του υπέκυψε ένας άνδρας 73 ετών, ο οποίος παρασύρθηκε νωρίτερα από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πολίτες στο κέντρο της Χαϊδελβέργης, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές.

Μετά το περιστατικό, «ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο και απομακρύνθηκε πεζή, οπλισμένος με ένα μαχαίρι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. Ειδοποιημένη από αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομική περίπολος εντόπισε τον άνδρα. 

Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, τραυματίστηκε από πυρά, στην προσπάθειά του να διαφύγει, σύμφωνα και με το BBC

«Ο ύποπτος έχει τραυματισθεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κλινική της Χαϊλελβέργης», μεταδίδει και το Reuters και προσθέτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει σαφή τα κίνητρά του, ωστόσο οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία, καθώς και ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, ο άνδρας πάσχει από ψυχική διαταραχή. Οι αρχές δεν δίνουν κανένα στοιχείο για το θέμα. Η Rhein-Neckar-Zeitung αναφέρει ότι πρόκειται για νεαρό Γερμανό, ο οποίος είχε σταματήσει με το όχημά του σε κόκκινο φανάρι και, όταν αυτό έγινε πράσινο, ξεκίνησε με ταχύτητα για να πέσει στην ομάδα των πεζών, που στέκονταν έξω από ένα φούρνο και στη συνέχεια σε κολώνα.