Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Β. Παπαναστασούλη για την Ελευθεροτυπία, η εταιρεία επιχορηγήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο με συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ (σε δύο δόσεις) – με βάση τον αναπτυξιακό νόμο – έχοντας υποχρέωση να λειτουργεί πραγματικά η επένδυση για πέντε έτη (μέχρι το 2006) από την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της, απασχολώντας 30 άτομα.

Αυτό όμως δεν συνέβη στην πραγματικότητα, καθώς είχε διακόψει νωρίτερα τις εργασίες της, όπως προέκυψε από τους μεταγενέστερους ελέγχους.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών της, ενώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στα 450.451 ευρώ.

Εκτός από το διορισμένο πρώην περιφερειάρχη, Γιώργο Τσιότρα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ιδιώτες, υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ακόμη και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. 

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος κατείχε το 25% των μετοχών, μαζί με τους δύο γιους του.

Εις βάρος τριών στελεχών τής παραπάνω εταιρείας και μιας υπαλλήλου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και εις βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων δίωξη για άμεση συνέργεια στο προηγούμενο αδίκημα.